CSU: Acțiune în justiție împotriva Tirolului pentru blocarea Autostrazii

În anumite zile, Tirolul permite doar un anumit număr de camioane pe oră să treacă granița lângă Kufstein pentru a reduce încărcătura pe autostrada aglomerată Inntal. Acest lucru duce în mod regulat la blocaje lungi de trafic pe partea germană. De ani de zile au fost criticate această abordare din Germania, în special din Bavaria.

Parlamentul de stat CSU cere în cuvinte clare încetarea manipulării blocurilor de camioane în Tirol – și, în caz contrar, consideră că un proces împotriva statului vecin austriac este inevitabil.

„ Bavaria și Tirolul sunt în mod tradițional cei mai buni vecini. Dorim să construim pe acest parteneriat istoric și să continuăm să nu lăsăm piatra neîntoarsă pentru a ajunge la o soluție comună prin negociere”, se arată într-un proiect de rezoluție pentru ședința închisă a grupului parlamentar CSU. Dar: „Dacă acest lucru nu este posibil, considerăm inevitabil un proces în fața Curții Europene de Justiție.” Aceștia susțin ferm solicitarea ministrului transporturilor din Bavaria Kerstin Schreyer ( CSU ) către Comisia UE de a intenta un proces la Curtea Europeană de Justiție. Justiție, „dacă Tirolul continuă să refuze o soluție constructivă.

Mai mult decât evitarea unui blocaj?

În anumite zile, Tirolul permite doar un anumit număr de camioane pe oră să treacă granița lângă Kufstein pentru a reduce încărcătura pe autostrada aglomerată Inntal. Acest lucru duce în mod regulat la blocaje lungi de trafic pe partea germană. De ani de zile au fost criticate această abordare din Germania, în special din Bavaria.

În opinia Bavariei, manipularea blocurilor tiroleze este permisă doar în situații grave de urgență pentru a evita o prăbușire a traficului. Cu toate acestea, practica actuală depășește asta.

„Tirolul încalcă legea europeană”

„Nu se poate ca Tirolul să transmită vecinilor problemele sale de trafic printr-un număr din ce în ce mai mare de zile de dozare anuală”, spune ziarul CSU. „În domeniul actual al gestionării blocurilor, Tirolul încalcă în mod clar legea europeană ”.

Este nevoie de o strategie comună: „Este în interesul ambelor părți să relaxeze treptat interdicția de conducere pe timp de noapte pentru a reduce numărul de camioane dimineața”, argumentează CSU. „Interdicția de conducere sâmbăta în perioadele de vacanță și adesea iarna duce la o creștere inutilă a traficului la începutul săptămânii și ar trebui ridicată cel puțin pentru camioanele din clasele de emisii curate”.

O mai bună planificare este, de asemenea, „nivelul minim de cooperare în vecinătate”, se spune în lucrarea CSU. „Trebuie să existe imediat o reducere a zilelor de dozare! În special, zilele de dozare neanunțată sau pe termen scurt trebuie limitate strict la cele mai severe și excepționale situații de urgență. Scopul este de a demonta complet manipularea blocurilor cât mai repede posibil.”

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu