Facebook: https://www.facebook.com/markus.soder

Curtea Administrativă Federală confirmă decretul crucii lui Söder

Curtea Administrativă Federală s-a pronunțat cu privire la decretul încrucișat al ministrului bavarez Söder – și a respins plângerile împotriva acestuia. Statul Liber nu trebuie să dea jos crucile care au fost atârnate în fiecare clădire de stat din 2018.

Crucile autorităților bavareze pot rămâne ridicate. Marți, Curtea Administrativă Federală a respins plângerile împotriva controversatului decret privind crucile emis de ministrul-președinte bavarez Markus Söder (CSU). Reglementarea, în vigoare din 2018, stipulează că o cruce trebuie să fie atârnată în fiecare clădire de stat din Bavaria.

@erichmocanu Alianță pentru Libera Credință a pierdut la tribunal contra Bavaria! Crucile pot rămâne în instituții! #atentie #fyu #live #viral #erichmocanu #credincios #cruce #bayern #bavaria ♬ sunet original – erichmocanu

Cea mai înaltă instanță administrativă germană din Leipzig a respins acum recursurile împotriva unei decizii anterioare a Tribunalului Administrativ (VGH) din Munchen. Crucile nu încălcau dreptul altor comunități ideologice la libertatea de religie. De asemenea, Curtea Administrativă Federală a decis că acestea nu au încălcat interdicția de discriminare pe bază de credință prevăzută de legea fundamentală.

Procesul a fost intentat de organizația “Bund für Geistesfreiheit”, care se ocupă de critică religioasă. Acesta a cerut anularea decretului și îndepărtarea crucilor. Asociația suferise deja o înfrângere la VGH în vara anului trecut.

Deși Tribunalul Administrativ a considerat că a existat o încălcare a obligației de neutralitate a statului, acesta a catalogat crucile drept simboluri pasive “fără un efect de prozelitism și îndoctrinare”.

În aprilie 2018, cabinetul bavarez a adoptat decretul transversal la inițiativa lui Söder, care tocmai devenise ministru-președinte la acea vreme. În pofida unor critici acerbe – chiar și din partea bisericilor, care l-au acuzat pe Söder de folosirea abuzivă a simbolului creștin în scopuri de campanie electorală – decretul a intrat în vigoare în iunie 2018.

Secțiunea 28 din regulamentul de procedură pentru autoritățile statului liber Bavaria prevede acum: “O cruce trebuie să fie afișată în mod vizibil în zona de intrare a fiecărei clădiri de birouri, ca expresie a caracterului istoric și cultural al Bavariei”.

Pentru judecătorii din Leipzig, aceasta nu este o reglementare ilegală. Aceștia au decis că statul liber “nu se identifică cu credințele creștine” prin agățarea crucilor.

Marți, Söder a lăudat hotărârea Curții Administrative Federale: “Crucea este un simbol al caracterului nostru creștin și cultural. Ea aparține Bavariei”, a declarat liderul CSU pentru Agenția germană de presă din München.

Chiar și după hotărârea din Leipzig, Asociația pentru Libertatea de Gândire nu vrea să renunțe – și va sesiza Curtea Constituțională Federală din Karlsruhe după o nouă înfrângere. Președinta de la München, Assunta Tammelleo, a subliniat: “Nu s-a terminat încă”.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu