two pink and gray camping chairs
Photo by Mac DeStroir on Pexels.com

“Dreptul Fiecaruia” și în Germania? Campingul din ce în ce mai scump! Aici puteți campa gratis

Tabăra, drumețiile, plimbările, plimbările cu bicicleta, înotul sau culesul de fructe de pădure oriunde, gratuit: În Scandinavia, acest lucru este posibil datorită așa-numitului “Jedermannsrecht

Aceasta asigură faptul că toată lumea poate experimenta natura – chiar și în zone mari, private. Mai ales în vremuri în care terenurile devin din ce în ce mai costisitoare, instalațiile independente reprezintă o alternativă bună pentru adevărații fani ai activităților în aer liber.

În Germania, pe de altă parte, dreptul fiecăruia nu are nimic de-a face cu sărbătorile: În această țară, dreptul fiecăruia înseamnă că oricine poate “aresta” temporar o altă persoană dacă o surprinde comițând o infracțiune.

Cu toate acestea, există încă o serie de locuri în Germania unde puteți campa gratuit sau vă puteți opri cu o rulotă.

În principiu, aveți dreptul de a vă parca autocaravana sau rulota pentru o noapte în mod gratuit în zonele de servicii de pe autostrăzi sau în parcările publice. Cu toate acestea, acest lucru se aplică numai pentru a vă restaura și a vă restabili starea tehnică. Mobilierul de camping, grătarul, marchiza etc. nu pot fi despachetate.

Dacă doriți să faceți tabără în mod corespunzător, ar trebui să căutați în mod explicit locuri gratuite pentru rulote sau corturi. Aplicațiile de la “Pincamp”, “park4night” sau “womo-stellplatz.eu” vă pot ajuta în acest sens.

De exemplu, puteți înnopta aici gratuit cu rulota dumneavoastră:

 • Amplasament pentru rulote la Sofienbad din Rosenfeld (Ba.-Wü.): Există șase locuri pe o suprafață cu pietriș în mijlocul pădurii. Se percepe o taxă pentru electricitate și apă.
 • Amplasament pentru vinăria Edel-Brauch din Edenkoben (Renania-Palatinat): Amplasamentul este situat în mijlocul viilor, la o vinărie – cei care se opresc aici pot rămâne peste noapte gratuit.
 • Amplasament pentru rulote “Der Freistaat” în Sulzemoos (Bavaria): Situl este deschis pe tot parcursul anului și are 40 de locuri gratuite.
 • Amplasare la piscina acoperită din Herzebrock-Clarholz (NRW): Există facilități simple de eliminare a apelor gri direct la piscina acoperită. Electricitatea și apa costă suplimentar.
 • Parcarea Gern din Eggenfelden/(Bavaria): Există cinci parcări gratuite direct pe malul râului Rott, care pot fi utilizate pe tot parcursul anului.
 • Teren de rulote la Karpfenplatz Reinfeld (Schleswig-Holstein): Aici aveți voie să stați maximum trei nopți și sunt cinci locuri de cazare.
 • Parcare la Park der Gärten din Bad Zwischenahn (Saxonia Inferioară): Parcarea dispune de douăsprezece locuri pentru rulote cu racorduri de apă și electricitate. Parcul este deschis zilnic de la jumătatea lunii aprilie până la începutul lunii octombrie.
 • Parcarea de la Hotelul Waldmutter din Sendenhorst (NRW): În mijlocul Münsterlandului, există această opțiune pentru înnoptări gratuite.
 • Parcare la Schlossberg din Marktoberdorf (Bavaria): Regiunea Ostallgäu este populară printre turiști – și oferă, de asemenea, un loc de parcare gratuit, precum și evacuarea apei gri și a apelor uzate aici.
 • Amplasare la centrul de agrement Heintz din Nimritz (Turingia): În mijlocul districtului Saale-Orla se află această parcelă cu o priveliște frumoasă și o zonă de grătar.
 • Amplasament pentru rulote în Zell im Fichtelgebirge (Bavaria): Dacă rămâneți peste noapte aici, aveți o priveliște minunată asupra Großer Waldstein. Aici sunt zece locuri de cazare pe tot parcursul anului.
 • Amplasament pentru rulote în Parcul Roman Ruffenhofen (Bavaria): Există o stație de alimentare și de eliminare a deșeurilor, electricitate și Muzeul Limes chiar lângă.

Ca alternativă la camping, există și câteva opțiuni gratuite pentru înnoptarea în corturi:

 • În Schleswig-Holstein există o rețea de biotopuri care oferă aproximativ 30 de locuri de drumeție gratuită. Unele dintre situri sunt private și este necesară înregistrarea.
 • Există, de asemenea, numeroase locuri de drumeție în toate celelalte landuri federale – aici, înnoptarea costă, de obicei, în jur de zece euro.
 • Există, de asemenea, aplicații pentru înnoptarea în corturi, cum ar fi “1NiteTent”, care oferă gratuit locuri de campare private.
erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu