Nebunie energetică – Germania pierde MILIARDE din cauza risipei de energie electrică

Nebunie electrică în Germania! Din cauza lipsei rețelelor electrice și a instalațiilor de stocare, există în prezent o abundență de energie electrică. Prin urmare, energia electrică verde trebuie să fie distribuită – sau este chiar tranzacționată la prețuri negative.

În plus, deoarece în străinătate energia electrică este mai ieftină decât la noi în alte perioade, companiile energetice importă energie de la vecinii noștri. Bineînțeles, tot trebuie să plătească pentru aceasta.

În primele câteva luni ale anului, companiile energetice germane au fost nevoite să plătească cu 500 de milioane de euro mai mult pentru energia electrică importată decât au câștigat din exportul de energie electrică.

►Profesorul Manuel Frondel (Institutul RWI-Leibniz), economist în domeniul energiei, a declarat pentru BILD: “Expansiunea masivă a energiilor regenerabile în Germania conduce într-adevăr la o asimetrie costisitoare”.

Deoarece energia nucleară și, în curând, și cărbunele vor fi oprite, “va trebui să importăm și mai multă energie electrică în viitor”. “Acest lucru va duce la pierderi economice de miliarde, care sunt în continuă creștere”, spune Frondel.

Electricitatea verde se extinde din ce în ce mai mult – construcția de centrale solare atinge chiar niveluri record. Totuși, acest lucru înseamnă că extinderea rețelei nu poate ține pasul și că există o lipsă de instalații de stocare pentru energia electrică verde.

Rezultatul: supraofertă! Electricitatea se duce pe apa sâmbetei.

O analiză recentă realizată de BILD arată că cifrele privind pierderile de energie electrică sunt uriașe. O cincime din energia eoliană offshore a fost pierdută în 2023.

▶︎ Mark Helfrich (45 de ani), purtătorul de cuvânt pentru energie al CDU/CSU în Bundestag, a declarat pentru BILD: “Balanța noastră comercială de energie electrică se dezechilibrează din ce în ce mai mult. Germania face afaceri negative!”

Între 9 și 16 mai, pentru prima dată în opt zile consecutive, au existat ore cu prețuri de zero euro sau mai puțin. Potrivit Asociației Germane a Industriilor de Energie și Apă (BDEW), numărul de ore cu prețuri negative la electricitate a crescut recent: 69 de ore în 2022, 301 ore în 2023 și 98 de ore în 2024 până în prezent.

Surplusul de energie solară și eoliană are ca rezultat sarcini pentru bugetul federal. Acest lucru se datorează faptului că, în conformitate cu Legea privind sursele de energie regenerabilă (EEG), statul trebuie să plătească compensații pentru prețurile negative ale energiei electrice.

Potrivit cotidianului Handelsblatt, ministrul de finanțe Christian Lindner (45 de ani, FDP) se așteaptă ca plățile compensatorii să coste cu nouă miliarde de euro mai mult decât era prevăzut.

Deficitul bugetar, care se ridică în prezent la 36 de miliarde de euro pentru anul viitor, ar putea deveni astfel și mai mare …

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu