Oficiul Federal de Statistică: Germana nu este vorbită în fiecare a șasea gospodărie

Din ce în ce mai mulți oameni din Germania nu mai vorbesc limba germană – acesta este rezultatul unui sondaj al Oficiului Federal de Statistică, care a fost publicat de „Ziua Limbii Materne”.

Cu ocazia Zilei Limbii Materne din 21 februarie, Oficiul Federal de Statistică a publicat marți rezultatele unui sondaj. Conform acesteia, aproximativ 15% din toate gospodăriile din Germania fie nu vorbesc deloc germană acasă, fie limba germană nu este limba predominant vorbită. 

Cifrele se referă la anul 2021, adică la momentul înainte de începerea războiului din Ucraina. Prin urmare, numărul va fi crescut semnificativ în ultimul an, mai ales că din ce în ce mai mulți solicitanți de azil din Orientul Mijlociu și Africa de Nord s-au revărsat în țară. 

Dintre persoanele care au folosit în principal o altă limbă decât germana pentru a comunica acasă, turca a fost limba cel mai frecvent vorbită, cu 15%. Aceasta a fost urmată de rusă (13 la sută), arabă (10 la sută), poloneză (7 la sută) și engleză (6 la sută). În orașele mari precum Berlin, Hamburg sau München, proporția este semnificativ mai mare.

Puțin mai puțin de o treime din gospodăriile cu origini migratoare (22,6 milioane de persoane) au folosit și limba germană în propria gospodărie. Pe lângă germană, jumătate a folosit cel puțin o altă limbă pentru a comunica cu membrii gospodăriei. 

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu