Romanii din toate colturile planetei au protestat in Berlin contra Statul Paralel “Jugendamt” Protectia Copilului din Germania

Berlin – La o demonstrație din 26 noiembrie la Berlin, aproximativ 11.000 de persoane au criticat aspru abordarea biroului de asistență pentru tineret din Heidekreis de a trata familia Furdui (Walsrode), născută în România. Context: În aprilie 2021, biroul de asistență pentru tineret din Bad Fallingbostel le-a luat cei șapte copii de la Camelia și Petru Furdui, care aveau atunci între unu și 15 ani, și i-a plasat într-o familie de plasament și în cămine. Autoritățile i-au acuzat pe părinți că și-au bătut copiii și i-au forțat să se convertească la creștinism. Părinții sunt membri ai unei biserici penticostale. În scandări, manifestanții s-au îndreptat către biroul de asistență pentru tineret din Bad Fallingbostel: „Lăsați copiii să plece!”

Fiul cel mare David a fugit din Custodia Statului

După cum a relatat la Berlin sora mamei, Paraschiva Bloju (Timisoara/România), fiul cel mare al familiei, David, care acum are 17 ani, a fugit la bunica sa în România la sfârşitul lunii octombrie. A fost profund dezamăgit de comportamentul biroului de asistență pentru tineret. La acea vreme, a apelat la birou pentru că spera că îi va ajuta părinții în problemele educaționale. În schimb, familia a fost sfâșiată. Bloju: „Oficiul de asistență pentru tineret nu oferă soluții și creează probleme și mai grave.” În realitate, pe nimeni nu ia interesat de soarta copiilor.

Copiii Furdui și alți copii luati in custodia statului sunt disperați, se gândesc la sinucidere sau la droguri. Părinților li se permite să-și vadă copiii doar o dată la trei săptămâni. Condițiile de acolo sunt ca într-o închisoare de maximă securitate. Dacă părinții și copiii vorbesc limba română, întâlnirea se va încheia imediat.

S-au înscris 3.000 de participanți

Potrivit poliției, nu au existat incidente în timpul demonstrației de trei ore. „Totul a mers pașnic”, a transmis purtatorul ce cuvant. Deși organizatorii au înregistrat doar 3.000 de participanți, nu au existat probleme cu numărul semnificativ mai mare de persoane.

Peste 70 de Autocare au venit din toate colturile Europei

Erich Mocanu de la organizatia AEBS.org spune ca mulți participanți la miting au venit la Berlin cu peste 70 de autocare. Alții au venit cu mașinile proprii, cu trenul sau avionul. La protest au participat și mai mulți politicieni români. Printre aceștia s-a numărat și fostul ministru român al Apărării Gabriel Leș dar si Senatorul român Titus Corlățean care a transmis un apel catre guvernul României să „intervină urgent” și să se asigure că familia este reunită.  Trei din cei șapte copii ai Familiei Furdui sunt încă în grija autorităților.

Doar fiica Naomi (15 ani) s-a putut întoarce la familia ei exact in timpul acestui protest. David a fugit. În martie, pe de altă parte, Tribunalul Districtual Walsrode a decis că Estera, care avea 14 ani la acea vreme, și Natalia, care avea 13 ani, aveau voie să meargă acasă. Dar întoarcerea ei acasă a fost întârziată din start. Cazul a făcut de atunci titluri in presa din întreaga lume. Până acum au avut loc 26 de demonstrații de solidaritate pentru familie, inclusiv în SUA, Belgia, Anglia, Italia, Austria, România și Germania.

Părinți buni doar pe Jumătate

Pe 21 martie, în Walsrode a avut loc un proces important în cazul familiei Furdui. Decizia instanței este de neînțeles având în vedere că a trecut aproape un an de când copiii Furdui au fost despărțiți abuziv de părinți. De ce doi copii şi nu toți şapte?

8fb1c711-5f95-44a6-9a42-a92eaeeedde7

Image 1 of 34

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu