Scutire de la scoala pentru pastele Ortodox. Germania

Last updated:

Dacă doriți să acordați copilului dumneavoastră un concediu din cauza unei sărbători religioase, condiția este ca credința să prescrie respectarea sărbătorii și apartenența la comunitatea religioasă să fie cunoscută de școală.

Exemple

Pastele Ortodox, Respectarea Sabatului pentru evrei și adventişti de ziua a șaptea, Ramadan, Beiram și Festivalul Sacrificiului Islamului

Sugestii

  • Tutorii legali depun o cerere scrisă de scutire către profesorul clasei.
  • Profesorul clasei este cel care decide aici.
  • Concediul nu trebuie să depășească 3 Zile.
  • În principiu, elevii aflați în concediu sunt obligați să refac materialul de lecție pierdut.

Atenție:

Nu in toate statele Federale ale Germaniei veti putea avea succes pentru a primi aprobarea. Motivul este ca in 6 state Federale vacanta de Paste se termina cu o saptamana inainte de paste Ortodox. In doua state Federale nu aveti nevoie de scutire, pentru ca in Hessen si Thüringen pastele cade exact in perioada de vacanta.

Ce trebuie sa faci ca părinte?

Depune din timp o cerere de scutire de la ore către Dirigintele (Klassenlehrer). Daca nu va cunoașteți cu formularea cereri, noi am pregatit un formular ce il puteti imprima, completa cu datele dumneavoastra.

Este valabil si pentru Austria?

In principiu da, doar ca din cauza ca in acest an 2023 Vacanta de Paste se încheie in data de 10.04.2023 (adica cu o saptamana inainte de Pastele Ortodox) cu siguranță Scoala nu va aproba scutirea.