woman holding gray steel wrench
Photo by Pixabay on Pexels.com

Top 10 Cele Mai Bine Plătite Locuri de Muncă Fără Calificare în Germania în 2023


Berlin, 12 octombrie 2023 – Germania rămâne un magnet pentru muncitorii din întreaga lume, oferind numeroase oportunități de angajare și venituri atractive pentru cei care caută locuri de muncă care nu necesită calificări specifice. Iată top 10 cele mai bine plătite astfel de locuri de muncă în 2023:

1:Muncitor în construcții: Cu o creștere continuă a sectorului construcțiilor în Germania, muncitorii necalificați pot câștiga până la 45.000 de euro pe an.

2:Lucrător în agricultură: Munca în ferme și în sectorul agricol oferă aproximativ 40.000 de euro anual pentru lucrătorii fără calificare.

3:Muncitor în industria alimentară: Fabricile de prelucrare a alimentelor oferă locuri de muncă bine plătite, cu venituri anuale de până la 38.000 de euro.

4:Curier: Cu creșterea comerțului electronic, curierii pot câștiga până la 35.000 de euro pe an, livrând pachete în toată țara.

5:Cleaning personal: Muncitorii din curățenie pot obține până la 32.000 de euro pe an, asigurând igiena în birouri și clădiri publice.

6:Lucrător în construcții navale: Germania are o industrie navală puternică, iar muncitorii necalificați pot câștiga aproximativ 30.000 de euro pe an.

7:Angajat în domeniul hotelier: Sectorul hotelier oferă locuri de muncă bine plătite, cu venituri anuale de până la 30.000 de euro pentru personalul de bază.

8:Muncitor în depozite: Cu depozite mari și logistici eficiente, muncitorii din depozite câștigă în medie 28.000 de euro pe an.

9:Asistent de vânzări: Asistenții de vânzări din magazine și supermarketuri pot obține aproximativ 26.000 de euro pe an.

10:Lucrător în domeniul curieratului rapid: Cu cererea în creștere pentru livrările rapide, lucrătorii în acest domeniu pot câștiga până la 25.000 de euro pe an.

Aceste cifre reprezintă veniturile medii, iar mulți factori pot influența salariile efective. Cu toate acestea, este clar că Germania oferă numeroase oportunități bine plătite pentru cei care doresc să lucreze în diverse domenii fără a avea calificări specifice.

Adrian Iftode