medical instruments and a surgeon during a surgery
Photo by Anna Shvets on Pexels.com

Creștere a mastectomiilor la minore – revista de specialitate cenzurează medicii critici

În Elveția a avut loc o creștere masivă a operațiilor de schimbare de sex la minori. Acum, mai mulți medici au încercat să critice acest lucru într-o revistă de specialitate – și au fost imediat respinși ca fiind neștiințifici.

Publicația elvețiană de specialitate Swiss Medical Forum a publicat recent un articol intitulat “Opțiuni de tratament de schimbare de sex pentru persoanele cu incongruență de gen”. În articol, autorii pledează pentru o abordare “afirmativă” a disforiei de gen. Prin aceasta se înțelege o abordare de tratament favorabil care nu pune la îndoială dorința persoanei afectate de a-și schimba sexul, ci o motivează pe parcurs.

Articolul solicită ca minorii și adulții să fie tratați în mod egal. Calea neopusă către blocantele pubertății și, în cele din urmă, către o intervenție chirurgicală de schimbare de sex, cum ar fi mastectomia, ar trebui să fie deschisă copiilor și adolescenților în aceeași măsură ca și adulților. Publicația a fost scrisă de mai mulți autori sub conducerea lui David Garcia Nuñez, psiholog de la Universitatea din Basel și vedetă a scenei trans.

Într-un articol din ziarul elvețian Sunday, mai mulți medici și-au exprimat nemulțumirea: “Nu am nicio problemă cu diversitatea de gen. Sunt medic pediatru. Sunt preocupat de copii și tineri. Iar în articolele în cauză, aceștia sunt asimilați cu adulții. De exemplu, nu sunt de părere că dorința unui copil de 12 ani de a-și schimba sexul ar trebui să fie acceptată fără obiecții”, afirmă endocrinologul Urs Eiholzer, șeful Centrului de endocrinologie pediatrică din Zurich (PEZZ), în articol.

Alți doi pediatri din Elveția francofonă, Daniel Halperin și Jacques de Haller, subliniază caracterul neștiințific al acestei publicații. Se vinde drept știință ceva ce este, în realitate, o “viziune unilaterală, nedovedită, promovată de activiști”. Cei doi medici au încercat să respingă acest lucru în contracararea scrisorilor din revista de specialitate SMF. Cu toate acestea, spre deosebire de articolul activistului Nuñez, replica nu a fost publicată pe motiv că scrisoarea era prea lungă.

Atunci când cei doi medici au scurtat scrisoarea, revista a răspuns două luni mai târziu cu o nouă respingere: “Chiar și după revizuire, articolul nu se concentrează suficient pe aspectele pur științifice”, deși articolul făcuse trimitere la articole științifice cu numeroase note de subsol.

Cifrele publicate recent de Oficiul Federal de Statistică din Elveția le dau pediatrilor toate motivele să fie îngrijorați. Cifrele arată o creștere de 60% între 2019 și 2023 în ceea ce privește schimbările de sex în cazul minorilor. Majoritatea pacienților sunt fete: “Potrivit Oficiului Federal de Statistică, zece fete cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani și-au îndepărtat sânii prin intervenție chirurgicală între 2018 și 2021 – nu există nicio altă indicație pentru acest lucru decât disforia de gen”, relatează pediatrul Eiholzer.

Cei trei medici sunt îngrijorați de faptul că schimbarea de sex afectează pacienți din ce în ce mai tineri. În timpul pubertății, copiii sunt încă în procesul de descoperire a identității lor. Fetele cu disforie de gen se luptă adesea și cu alte probleme psihologice, cum ar fi depresia și autismul. Clarificările ar fi deosebit de importante aici. Dar scena trans respinge acest punct de vedere.

Pediatrul Daniel Halperin relatează despre cursuri de formare continuă în care s-a sugerat că tinerii care nu se simt bine în propria piele nu ar trebui să piardă timpul. Ei ar trebui să se adreseze direct unui specialist și să primească, de asemenea, informații de la organizații nemedicale, cum ar fi asociațiile trans. Colegul Jacques de Haller critică: “În fiecare an, fetelor sub 15 ani le sunt amputate sânii. Acest lucru trebuie să fie discutat”.

De asemenea, în Germania, a existat recent o creștere enormă a numărului de operații de îndepărtare a sânilor și de chirurgie genitală pentru persoanele transsexuale. După cum a relatat marți Die Welt, numărul de cereri adresate companiilor de asigurări de sănătate obligatorii pentru rambursarea costurilor tratamentelor de schimbare de sex s-a dublat în ultimii cinci ani. Acest lucru este conform statisticilor Serviciului Medical Federal. Dacă în 2017, 2923 de persoane au solicitat acoperirea costurilor, în 2022, această cifră a crescut la 5813. Operațiile de schimbare de sex pentru minori în Germania sunt, de asemenea, în creștere, după cum arată un infografic din iulie 2023, publicat de Statista, care arată că 7,3% dintre operații sunt efectuate în prezent pe persoane cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu