eID-Karte – Cartea Digitala de Identififcare

Cartea de identitate electronică pentru cetățenii UE și SEE

 • Ce este eID-Card?
 • Ce date sunt înregistrate pe card?
 • Unde se poate folosi?
 • Pot călătorii cu ea?
 • Cum pot solicita o asemenea Carte?

La fel ca cartea de identitate și permisul de ședere electronic, noul card cu cip conține funcția de identificare online . Proprietarii dvs. îl pot folosi pentru a se identifica online în siguranță, ușor și cu un nivel ridicat de încredere și pentru a face față procedurilor administrative și afacerilor în mod digital.

Datorită notificării la nivelul UE a funcției de identificare online în conformitate cu regulamentul eIDAS , noul card eID poate fi utilizat și de cetățenii unui stat membru UE care nu are (încă) un sistem eID notificat – indiferent dacă aceștia sunt in Germania in direct sau nu. În acest fel, funcția germană eID stabilește noi standarde în competiția europeană a sistemelor eID .

Ce este eID-Card?

eID-Card este un fel de Carte de Identitate (Buletin) doar ca estepentru identificare DIGITALA.

Cetățenii Uniunii Europene ( UE ) și membrii Spațiului Economic European ( SEE ) pot aplica pentru cartea de identitate electronică dacă au cel puțin 16 ani.

Cartea de identitate electronică este eliberată cu o perioadă de valabilitate de zece ani și contra unei taxe de 37,00 EUR.

Perioada de valabilitate nu poate fi prelungită. Puteți solicita un nou card eID înainte de expirarea perioadei de valabilitate . Acest lucru necesită dovada unui interes justificat.

În Germania, puteți solicita cartea de identitate electronică la Biroul de înregistrare a cetățenilor de la locul dvs. de reședință.

Ce date sunt înregistrate pe card?

Următoarele date sunt vizibile pe partea din față a cardului eID.

Pe partea stânga:

 • Logo pentru funcția de identificare online

Pe partea dreapta:

 • numărul documentului
 • Nume și prenume
 • Data nașterii
 • ultima zi de valabilitate
 • Număr de acces (CAN)

Unde se poate folosi Cardul eID?

 1. Aceasta carte poate fi folosita atunci când aveți contact cu autoritățiile pe baza digitala (online).
 2. sau când doriți sa comandați ceva online, va ajuta la identificarea digitala

Pot călători cu acest eID Card?

NU, – Vă rugăm să rețineți că cardul eID cu funcție de identificare online este destinat serviciilor digitale. Nu înlocuiește pașaportul străin sau cartea de identitate recunoscută și valabilă pentru identificare, de exemplu , atunci când călătoriți. Prin urmare, cardul eID nu poate fi utilizat în niciun caz ca document oficial de călătorie.

Cum pot solicita o asemenea Carte?

Pentru a solicita cartea de identitate electronică , aveți nevoie de actul de identitate valabil eliberat de țara dvs. de origine, de ex. B. un pașaport sau o carte națională de identitate (carte de identitate).

Adresa dvs. este stocată și în cip -ul cărții de identitate electronică . Dacă locuiți în Germania și sunteți înregistrat, autoritatea eID responsabilă (Bürgeramt) vă cunoaște adresa. După ce v-ați mutat în Germania, trebuie să vă înregistrați la o autoritate germană de înregistrare. Puteți afla de la biroul dumneavoastră de înregistrare ce documente sunt necesare pentru înregistrare.

Dacă nu aveți un loc de reședință în Germania, este necesară o altă dovadă a locului de reședință. Puteți întreba misiunea diplomatică germană responsabilă (ambasada sau consulatul) ce documente trebuie furnizate.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu