Ce înseamnă noile clase de permis de conducere? - preprod.erichmocanu.tv

Interdicție de a conduce in Germania – aplicabila in toata comunitatea europeana

UE vrea să adopte o nouă directivă privind permisul de conducere în 2023. Ce s-ar putea schimba cu permisul de conducere auto și testul permisului de conducere pentru șoferii începători.

  • Clasa B: Limita de greutate a crescut la 4,25 tone
  • Recunoașterea B196 și în străinătate
  • Curs de perfecționare după un an pentru șoferii noi

Reguli uniforme pentru toți cetățenii UE: Bruxelles urmărește acest obiectiv la mai multe niveluri, inclusiv legea permisului de conducere. Al treilea ghid al permisului de conducere valabil în prezent este în prezent revizuit în mod fundamental. Acesta urmează să fie adoptat în 2023 ca a patra directivă privind permisul de conducere . Cu toate acestea, înainte de a intra în vigoare în Germania, trebuie transpus în legislația națională. Modificările ar afecta mulți șoferi și examinați pentru permisul de conducere. Asta se discuta.

Pe viitor, rulotele cu 4,25 tone vor circula cu clasa B

Permisul de conducere categoria B acoperă numai autovehiculele cu o masă totală admisă de 3,5 tone. Prin urmare, majoritatea caselor mobile nu au voie să fie conduse de deținătorii de permise de conducere auto – sunt prea grele. Creșterea planificată a greutății totale admisibile la 4,25 tone ar putea remedia acest lucru.

Recunoașterea B196 și în străinătate

De câțiva ani, permisul de conducere auto (categoria B) din Germania poate fi extins la permisul de conducere B196 . Acest lucru vă permite să conduceți motociclete ușoare de până la 125 ccm – dar numai în Germania. Acest lucru s-ar putea schimba odată cu a patra directivă privind permisul de conducere: reglementările care se aplicau anterior doar la nivel național vor fi, de asemenea, recunoscute în întreaga UE în viitor. Atunci ar fi posibil să traversați granițele naționale cu o motocicletă de 125 cc.

Clasa de camioane și autobuze (C, D): vârsta minimă mai mică până la 18 ani

Vârsta minimă pentru permisele de conducere pentru camioane sau autobuze ar putea fi redusă la 18 ani. În Germania, clasa C pentru camioane poate fi dobândită doar la vârsta de 21 de ani, clasa D pentru autobuze doar la vârsta de 24 de ani. Contextul schimbării planificate este lipsa acută de șoferi de camioane.

Permis de conducere digital și cod QR

Odată cu cea de-a 4-a directivă privind permisul de conducere, și permisul de conducere digital ar trebui să i se acorde o a doua șansă: scopul este ca aplicația corespunzătoare de pe smartphone să fie suficientă în cazul unui control de poliție sau la închirierea unei mașini. Un cod QR este, de asemenea, luat în considerare pentru cardul de verificare a permisului de conducere în locul cipului actual, pentru a-l face mai rezistent la falsificare.

Acest lucru s-ar putea schimba pentru șoferii care învață

Până acum, nu a fost posibilă finalizarea testului de conducere teoretic și practic în diferite state membre ale Uniunii Europene. Pentru a ține seama de mobilitatea în creștere a populației, acest lucru ar trebui permis în viitor. Reglementările anterioare de rezidență ar trebui simplificate pentru aceasta.

Există și o discuție despre începerea pregătirii practice numai după finalizarea cu succes a examenului teoretic. În viitor, cel puțin o parte din examenul de conducere ar putea fi susținut și în simulatoare.

Un curs de perfecționare obligatoriu după un an de permis de conducere este destinat să contribuie la reducerea numărului de accidente. Experții în siguranță rutieră recomandaseră această măsură.

Retragerea permisului de conducere: recunoaștere la nivelul UE

Durata retragerii permisului de conducere (de exemplu, din cauza conducerii în stare de ebrietate) ar trebui să fie standardizată și recunoscută reciproc. O interdicție de conducere impusă în Italia s-ar aplica atunci și în Germania.

În acest context, se caută și valori limită uniforme pentru consumul de alcool și droguri, sistemele de puncte din diferitele țări urmează să fie aliniate, iar datele permisului de conducere ale tuturor cetățenilor UE să fie stocate într-o bază de date la nivel european. Acest lucru ar trebui să faciliteze verificările poliției.

Acestea sunt doar câteva dintre modificările pe care deținătorii de permise germane se pot confrunta și cu cea de-a patra directivă privind permisul de conducere. De îndată ce ghidul este disponibil, avocații ADAC vă vor informa despre stadiul modificărilor planificate.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu