Asta da ghinion: Italianca din Roma a aterizat pe o Românca.

Ea suferea de depresie de ani de zile, cu mai multe crize culminând cu gestul extrem de ieri după-amiază: o bătrână de 82 de ani, Rita C., locuitoare a cartierului Balduina din Roma, a deschis geamul și a sărit în gol.

A aterizat asupra unei alte femei, care a trecut din greșeală pe lângă casa ei, o româncă născută în 1981, Paula Nausica Cucu, aflată în drum spre serviciu.

Ambii au fost transportați la spital în cod roșu, conștienți, dar în stare gravă, cu mai multe fracturi complexe. Doamna Rita a fost transferată la spitalul Gemelli, în timp ce tânăra româncă a fost dusă la spitalul San Carlo di Nancy.

Mai multe persoane s-au repezit la fața locului să ajute în timp ce așteptau ajutorul. Sunt cei care au încercat să mângâie femeia mai tânără, suferindă și în lacrimi de imposibilitatea de a se mișca.

Bătrâna era într-o stare de confuzie completă, până la punctul de a nu putea nici măcar să-și rostească propriul nume. La fața locului au ajuns și agenții Poliției Științifice, tronsonul de via Friggeri a rămas închis câteva ore.

Agenții secției de poliție Monte Mario investighează cazul, conform căreia este foarte probabil ca dacă bărbatul de 40 de ani nu ar fi fost acolo pentru a amortiza căderea, bătrâna ar fi murit pe loc, în condițiile în care „ salt” a fost realizat de la un etaj al treilea al unei clădiri.

Anchetatorii vor trebui să stabilească dacă femeia era singură acasă în momentul tentativei de sinucidere și dacă gestul a venit într-un moment de distragere a atenției de la cineva care a avut-o în custodie.

„Ceea ce s-a întâmplat este într-adevăr foarte trist – comentează un locuitor citat de Il Messaggero – o tristă fatalitate în spatele căreia se ascunde poate drama singurătății și a bolii”.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu