photo of man riding canoe
Photo by hitesh choudhary on Pexels.com

Veneția: Taxei de intrare pentru turiștii de o zi

Vrei sa vizitezi Veneția trebuie sa plătești: Orașul iubirii va introduce o taxă pentru vizitatorii de o zi în 2024. Măsura este menită să limiteze numărul de vizitatori. Unesco deplânge degradarea Veneției și cere măsuri de protecție.

În Veneția, vizitatorii de scurtă durată vor trebui să plătească bilet de intrare în anumite zile în viitor. Consiliul municipal al orașului italian a decis marți să perceapă o taxă de cinci euro pentru turiștii care rămân doar câteva ore și nu înnoptează.

Sistemul urmează să înceapă în primăvara anului 2024. Taxa se va aplica inițial în 30 de zile, când experiența arată că există un număr deosebit de mare de vizitatori. Ulterior, aceasta urmează să fie extinsă. Care este perioada aceasta, încă nu se știe.

Uneori de două ori mai mulți turiști decât locuitori

În centrul său, Veneția – una dintre cele mai renumite destinații turistice din lume – are acum mai puțin de 50.000 de rezidenți permanenți. În sezonul de vârf, în unele zile sunt mai mult de două ori mai mulți turiști.

Fluxul de vizitatori cauzează probleme majore de mulți ani. Turiștii de croazieră, în special, au fost criticați. Prin urmare, de ceva vreme se are în vedere taxarea intrării. Cu toate acestea, planurile sunt controversate și în rândul locuitorilor. Decizia a fost amânată de mai multe ori.

În prezent, se intenționează ca vizitatorii de o zi să poată obține un cod QR prin intermediul internetului și să îl descarce pe telefoanele lor mobile, care trebuie să fie afișat la controale. În caz contrar, există sancțiuni cuprinse între 50 și 300 de euro. Administrația orașului justifică acest plan prin faptul că trebuie să existe un “echilibru de interese” între rezidenți și turiști.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu