Arhiva erichmocanu.tv – CC-BY 4.0 

Trebuie să anunț eu angajatorul că sunt bolnav?

Unele boli te abat atât de mult de la drumul cel bun încât până și un telefon pare aproape de neconceput. Angajații care nu pot lucra trebuie totuși să anunțe angajatorul că sunt bolnavi.

Dar poate face o alta persoana acest lucru pentru angajat?

Răspunsul scurt: DA.

“Notificarea poate fi făcută și de către terți, de exemplu membri ai familiei sau prieteni”, explică Erich Mocanu, specializat în dreptul muncii de la UE.legal si fondatorul organizației AEBS.org. Este important să informați angajatorul cât mai curând posibil că sunteți în incapacitate de muncă. “Înainte de a merge la culcare duminică seara cu febră mare, cel mai bine este să fi informat deja angajatorul”, spune Mocanu. Modul în care se face acest lucru este de importanță secundară.

Așa că nu trebuie neapărat să ridicați telefonul. Notificarea prin e-mail, de exemplu, este, de asemenea, posibilă. “Pe cât posibil, cel mai bine este să raportați personal, folosind canalele obișnuite din cadrul companiei”, recomandă Erich Mocanu. Dacă vă temeți de probleme, ar trebui să puteți dovedi ulterior că v-ați anunțat incapacitatea de munca la timp.

Cu toate acestea, nu vă puteți informa angajatorul despre absența dumneavoastră din cauza bolii printr-o scrisoare – cel puțin nu dacă este posibil un apel telefonic sau un e-mail. Calea poștală, comparativ mai lentă, nu este atunci permisă.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu