Războiul împotriva alimentelor cultivate în laborator pentru a proteja tradiția

Guvernul Italiei a aprobat marți un proiect de lege care interzice utilizarea alimentelor produse în laborator și a hranei pentru animale, deoarece își propune să salveze moștenirea agroalimentară a țării, a declarat ministrul agriculturii într-o conferință de presă după o ședință de Cabinet.

Dacă propunerea va fi adoptată de parlament, industria italiană nu va avea voie să producă alimente sau furaje „din culturi celulare sau țesuturi derivate din animale vertebrate”, se arată în proiectul de lege văzut de Reuters.

O încălcare a regulilor ar putea duce la amenzi de până la 60.000 de euro (65.022 USD).

„Produsele de laborator, în opinia noastră, nu garantează calitatea, bunăstarea și protecția culturii noastre, a tradiției noastre”, a declarat ministrul Francesco Lollobrigida, membru înalt al partidului de dreapta Frații Italiei al premierului Giorgia Meloni.

Administrația naționalistă a lui Meloni s-a angajat să protejeze alimentele Italiei de inovațiile tehnologice considerate dăunătoare și a redenumit ministerul agriculturii „ministerul agriculturii și al suveranității alimentare”.

Lobby-ul agricol Coldiretti a lăudat mișcarea împotriva „alimentului sintetic”, declarând că este necesară o interdicție pentru a proteja producția casnică „de atacurile companiilor multinaționale”.

Proiectul de lege prevede că fabricile în care au loc încălcări pot fi închise, iar producătorii își pot pierde dreptul de a obține finanțare publică timp de până la trei ani.

REACȚII FURIE

Inițiativa a înfuriat organizațiile care susțin dezvoltarea de produse agricole „pe bază de celule” în toată Europa, precum și grupurile pentru drepturile animalelor.

„Aprobarea unei astfel de legi ar închide potențialul economic al acestui domeniu în curs de dezvoltare din Italia, împiedicând progresul științific și eforturile de atenuare a schimbărilor climatice”, a declarat Alice Ravenscroft, șefa de politici la Good Food Institute Europe.

Rețeaua companiilor alimentare Cellular Agriculture Europe a declarat că Italia limitează opțiunile pentru consumatorii care sunt preocupați de bunăstarea animalelor și de impactul asupra mediului al alegerilor lor alimentare.

Grupul anti-vivisecție LAV a numit proiectul de lege „o cruciadă ideologică, anti-științifică împotriva progresului”. Se spune că carnea de laborator, care este produsă din celulele animalelor vii, reprezintă o alternativă bună la reproducerea intensivă și sacrificarea.

Interzicerea cărnii pe bază de celule nu este singura inițiativă a Meloni de a împiedica servirea alimentelor neconvenționale pe mesele italiene.

Săptămâna trecută, ea a spus că guvernul pregătește o serie de decrete pentru a introduce etichete informative pe produsele care conțin sau derivate din insecte, pe fondul unei dezbateri privind utilizarea făinii de greieri.

„Oamenii trebuie să poată face o alegere informată”, a scris ea pe Twitter.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu