VIDEO: Italia. Un român a furat peste 4.000 de euro din bancomate în două zile, alături de un complice


Bărbații furau bani de la bancomate printr-un șiretlic. Cei doi infractori au fost identificați și arestați de carabinierii de la unitatea operativă din Verbania.

Doi infractori reținuți pentru furt din bancomate

Faptele datează de la sfârșitul lunii august, dar cei doi infractori găsiți responsabili au fost arestați zilele trecute de carabinierii de la unitatea de investigații din Verbania.

Este vorba despre un bărbat de 49 de ani și un bărbat de 45 de ani, de origine albaneză și, respectiv, română. Cei doi sunt acuzați de furt calificat în formă continuată, precum și, în cazul bărbatului de 49 de ani, de posesie de documente false.

O fraudă care a adus încasări de peste 4.000 de euro

Investigația a început la sfârșitul lunii august, când unii cetățeni au raportat suspiciuni de funcționare defectuoasă a unor bancomate din Stresa și Baveno. Practic, titularii de cont neștiutori efectuaseră toate operațiunile de retragere de numerar de la bancomat, dar, deși ecranul nu indica nicio anomalie, bancnotele nu puteau fi scoase.

Cu toate acestea, sistemul home-banking a indicat că retragerea a fost efectuată în mod regulat. Având în vedere numărul mare de sesizări concentrate în weekend, când băncile sunt închise și devine complicat să ceri explicații, anchetatorii de la Comandamentul Provincial Verbania au început să investigheze cazul. În curând a devenit clar că nu a fost vorba de o defecțiune, ci de acțiunea frauduloasă a celor doi complici.

Folosind un dispozitiv special fixat în interiorul distribuitorului de bancnote, cei doi au reușit să blocheze eliberarea banilor, care au rămas “prinși” în dispozitivul instalat în mod fraudulos. După câteva retrageri, cei doi s-au întors la ghișeu, au scos dispozitivul și au luat prada: o captură de peste 4.000 de euro în doar două zile.

Încadrați de camerele de supraveghere

Fatale pentru cei doi, imaginile de supraveghere video și un studiu atent al smartphone-urilor care au fost geolocalizate la locul evenimentului. Astfel, oamenii Armatei au reușit să-i identifice cu certitudine, solicitând Autorității Judiciare arestarea lor.

Cei doi au fost depistați de carabinieri într-o clădire din Milano și vor fi interogați zilele următoare. Clipul VIDEO AICI.

https://primanovara.it/cronaca/rubavano-contanti-dal-bancomat-oltre-4-000-euro-in-due-giorni-video/#brid_cp_Brid_75584157
stiridiaspora.ro