Proprietarul unui complex rezidenţial nou care s-a prăbuşit în Turcia, arestat pe aeroport în timp ce încerca să fugă din ţară

Mehmet Yasar Coskun, proprietarul complexului rezidențial care cuprindea 250 de apartamente și care s-a prăbușit complet în urma cutremurelor din Turcia, a fost arestat pe aeroportul din Istanbul. Coskun a fost reținut la aeroportul Sabiha Gokcen în timp ce încerca să se îndrepte spre Muntenegru, relatează agenția de presă Anadolu. Arestarea sa a fost cerută de către procurorul șef din districtul Gaziosmanpaşa.

La momentul arestării, Coskun avea asupra sa și sumă mare de bani, care a fost confiscată de către poliție. În prezent, nu au fost formulate acuzații oficiale împotriva acestuia. Joi, ministerul Justiției din Turcia a anunțat că va deschide o investigație cu privire la construcția clădirilor prăbușite în urma cutremurului.

Toți cei responsabili vor fi trași la răspundere

Ministrul Justiției, Bekir Bozdag, a transmis că toți cei care au acționat neglijent sau cu intenție și sunt responsabili pentru distrugerile cauzate de cutremur vor fi trasați la răspundere. Cutremurul cu o magnitudine de 7,7 grade pe scara Richter, cu epicentrul în regiunea Kahmaranmaraş, a cauzat distrugeri masive în 10 provincii din Turcia, printre care și un complex rezidențial descris ca “un colț de rai” cu 250 de apartamente, care s-a prăbușit complet.

Acest complex, cunoscut sub numele de Renaissance Residence, se crede că are mai mult de 1000 de oameni încă îngropați sub moloz. Acum, presa turcă încearcă să facă lumină în acest caz, încercând să explice cine a proiectat și construit acest complex care s-a prăbușit.

Blocurile înalte de 12 etaje au fost finalizate în urmă cu 11 ani, în 2012, de compania Antis Yapi, care a construit apartamente de 1, 2, 3 şi 4 camere, cu suprafeţe între 44 şi 174 metri pătraţi. Conform takvim.com.tr, complexul a fost construit pe o fundaţie mobilă, respectând normele de protecţie la cutremur. 

Acesta este complexul în care ar fi locuit şi fotbalistul ghanez Christian Atsu, despre care s-a scris iniţial că a fost găsit viu şi transportat la spital, dar despre care antrenorul său de la Hatayaspor, Volkan Demirel, a spus că încă este sub dărâmături şi a rugat oamenii să nu mai ofere informaţii dacă nu sunt sută la sută adevărate. 

Bilanțul cutremurelor din Turcia/Siria depăşeşte 23.000 de morți. Speranţele de a găsi supravieţuitori scad de la oră la oră

Bilanţul morţilor seismelor devastatoare care au afectat zone largi din regiunea de graniţă dintre Turcia şi Siria a ajuns vineri la peste 23.000, în timp ce căutările continuă, deşi speranţa de a găsi supravieţuitori scade, informează dpa.

Aproximativ 19.875 de persoane au murit doar în Turcia, potrivit informaţiilor furnizate de AFAD vineri seara, în timp ce 79.717 au fost răniţi.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu