Un mandat de arestare la fiecare două ore

Joi, anchetatorii civili de la secția de poliție federală din Waidhaus au executat trei mandate de arestare în șase ore. Motivele au fost similare în fiecare caz.

Polițiștii federali au verificat joi o dubă românească care intră în Waidhaus din Cehia. La verificarea călătorilor, computerul de căutare a raportat un mandat de arestare pentru un român de 36 de ani. Bărbatul a fost amendat cu 1.200 de euro la Schwandorf în septembrie 2022 pentru încălcarea Legii asigurărilor obligatorii. Deoarece acum putea plăti poliția federală, a fost scutit de 30 de zile de închisoare.

Pentru un român de 37 de ani, călătoria s-a încheiat însă seara. Oficialii l-au descoperit într-o dubă. Judecătoria din Duisburg îl condamnase la o amendă de 1.500 de euro în două dosare pentru conducere în stare de ebrietate. Nu plătise. Nici măcar în Waidhaus. Prin urmare, bărbatul trebuie să stea acum 50 de zile după gratii în Weiden.

O moldoveancă de 22 de ani care dorea să plece în Franța cu autocarul a avut o experiență similară. Judecătoria districtuală din Brühl o taxase cu 970 de euro pentru conducerea sub influența alcoolului. Acum trebuie să meargă la închisoare la Regensburg pentru 40 de zile.

Sandra Niculescu