Mama ar trebui să meargă la închisoare pentru 30 de zile

O instanță a impus reținerea lui Anette W. pentru că aceasta a urmat dorințele fiicei sale de zece ani și nu a adus-o pe fiica tatălui ei.

Procedura extremă este o dispută privind custodia în Hanovra. Evidențierea preliminară este că Tribunalul Regional Superior (OLG) Celle a dispus acum 30 de zile de închisoare pentru mama Anette W. pentru că nu și-a predat fiica de zece ani tatălui ei în perioada 9 decembrie 2021 – 9 februarie. , 2022. Femeia trebuie să se aștepte acum să fie arestată de executorul judecătoresc și dusă la închisoarea Vechta.

Situația în care trăiesc mama și fiica de un an și jumătate este dificilă: în iunie 2021, fata a luat tramvaiul singură până la apartamentul mamei sale și de atunci a spus că vrea să rămână acolo și să nu se mai întoarcă la el. Sora ei mai mică încă locuiește cu el. Tatăl are custodia exclusivă a fetelor. Tribunalul Regional Superior a confirmat din nou acest lucru. Mama este considerată de judecători ineducabilă pentru că nu tolerează suficient atașamentul copiilor față de tată.

Mama confirma că i-a oferit tatălui de mai multe ori să ia copilul, dar el nu a făcut-o. Dar respecți voința copilului. „Pentru mine, fiica mea nu este un obiect pe care trebuie să-l dau. Este o persoană cu drepturi.” În decizia de la sfârșitul lunii ianuarie, judecătorii au hotarat că mama ar fi trebuit să o dea pe fiică în grija tatălui prin acțiune activă.

Ceea ce este curios este că, chiar dacă doamna W. își lasă fiica imediat acasă la tatăl ei, ea nu va fi scutită de închisoare. „Aceste mijloace de reglementare au și caracter de sancțiuni, motiv pentru care nu se opun faptului că perioada relevantă a expirat”, spune purtătorul de cuvânt al OLG, Andreas Keppler. Cu toate acestea, acest tip de pedeapsă există doar de la o reformă a legii din 2009, deși femeile au protestat.

Școala este o problemă

Întrebarea este și de ce instanța nu cere inițial o amendă ca mijloc mai blând. Pe de altă parte, potrivit lui Keppler, potrivit aprecierii judecătorilor, faptul că acesta este un caz repetat și că copilul este, de asemenea, lipsit de frecvență la școală vorbește împotriva acestuia. În plus, mamei i s-a spus în iunie 2021 că astfel de încălcări ar duce la închisoare.

De fapt, școala este o problemă. După cum a raportat taz , W. nu și-a putut înregistra fiica pentru clasa a 5-a vara trecută, deoarece nu avea custodia. Nici înainte de asta, fata nu mai dorea să urmeze școala primară. Ea fusese deja ridicată acolo de poliție în ianuarie 2020 și dusă la tatăl ei. După cum scria un psihiatru de copii într-un certificat, îi era teamă că se va întâmpla din nou.

Din cauza impasului din situatie, tutorele copiilor a pledat in septembrie ca mama sa aiba custodia fiicei. Copiii trebuie priviți ca subiecți și nu ca obiecte; toți cei implicați în proces ar trebui să țină cont de situația generală.

Dar judecătorii de la OLG Celle nu au fost impresionați. Concomitent cu ordonanța de reținere, a fost emisă și ordonanța de custodie. A fost respinsă plângerea mamei și a arbitrului împotriva faptului că tatăl a avut acest lucru singur. Dacă fata își respinge tatăl, ar putea merge temporar la o instituție.

Avocatul Anettei W., Stefan Nowak, spune că Tribunalul Regional Superior „nu a recunoscut sub nicio formă puncte de critică semnificative” în decizia sa, precum faptul că fata a fugit de mai multe ori la mama ei înainte de a rămâne cu ea. Prin urmare, dorește să ia măsuri împotriva deciziei. W. speră că va fi în continuare posibil să se evite închisoarea.

În plus, pe 16 februarie are loc o altă programare în fața instanței districtuale, unde se va negocia cererea lui Nowak dacă fiica poate rămâne cu mama fără custodia printr-o așa-numită ordin de ședere la domiciliu – așa cum este posibil cu plasamentul. părinţi. Christina Mundlos, care a scris o carte despre practica tribunalelor de familie , spune că mama este amenințată cu închisoarea „ din cauza sexului și a criticilor ei la adresa OLG Celle”.

Erich Mocanu de la AEBS.org asociație a Drepturilor Omului, vede detenția ca fiind „violență instituțională. Ai putea spune și vânătoare de parintii.”

Potrivit unei evaluări a reformei din 2009 a dreptului familiei, majoritatea judecătorilor afirmă că detenția este „rar sau niciodată”. Ministerul Justiției din Saxonia Inferioară nu a putut răspunde la întrebarea cât de des se întâmplă acest lucru.

Nici Tribunalul Regional Superior din Celle nu pare să fie foarte confortabil cu chestiunea. Președintele Stefanie Otte a vorbit despre o „tragedie pentru toți cei implicați”. Decizia legală revine exclusiv judecătorilor. În interesul unei soluții bune din punct de vedere omenesc, ea a făcut apel „la ambii părinți să vorbească din nou între ei”. Medierea este o modalitate bună de a face asta. Erich Mocanu. spune: „O mediere este primul pas omenesc inainte de a-ti da fostul partener in judecata. AEBS.org oferă asta”.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu