ȘEFUL UE VREA SĂ ÎMBUNĂTĂȚEASCĂ LUMEA, DAR CHELTUIEȘTE 700.000 DE EURO PE ZBORURI CU AVIONUL PRIVAT

Uniunea Europeană (UE) s-a angajat în Green Deal și vrea, de fapt, să protejeze clima.

Dar președintele Consiliului UE, Charles Michel (47 de ani), pare să ia totul cu totul altceva decât în serios, risipind sute de mii de euro pe zboruri cu avionul privat în 2022!

Ce ipocrizie climatică!

► O listă din ziarul francez “Le Monde” arată: Michel a cheltuit cel puțin (!) 700.000 de euro anul trecut numai pe zboruri cu avioane private ale companiei “Luxaviation”.

Exploziv: Chiar și pe rutele din Europa foarte bine deservite de operatorii comerciali, președintele Consiliului UE preferă să se urce la bordul unui avion privat.

  • 26.1.2022 – Viena, întâlnire cu cancelarul Karl Nehammer, Zbor dus-întors: 20 533 de euro
  • 9.2.2022 – Berlin, întâlnire cu cancelarul Olaf Scholz, Zbor dus-întors: 37 500 euro
  • 16.2.2022 – Paris, dineu (tema: Teroarea în Sahel), Zbor dus-întors: 35 750 de euro
  • 2022 – 5 zboruri la Strasbourg pentru Parlamentul European (între 12 250 și 35 000 de euro fiecare)
  • Noiembrie 2022 – Summitul privind clima (!) “COP27”, Egipt:
  • Zbor dus împreună cu Ursula von der Leyen: 103 632 de euro
  • Zbor dus-întors: 50 550 de euro
  • 1 decembrie 2022 – Beijing, întâlnire cu Xi Jinping
  • Zbor dus și întors: 460 000 de euro

► Cea mai scumpă călătorie de departe a lui Michel în China a fost justificată de măsurile Corona încă în vigoare în Republica Populară. “Nu a fost posibil să se rezerve un zbor comercial deoarece președintele și delegația sa au trebuit să fie plasați în carantină timp de două săptămâni după sosire din cauza reglementărilor Covid în China”, a explicat Consiliul.

Vizita a nemulțumit mai multe capitale europene, printre care Parisul și Berlinul, care nu au considerat-o necesară la momentul respectiv.

Mai bine cu avionul privat decât cu trenul

Michel a călătorit, de asemenea, la Brest, în Franța, pentru “One Ocean Summit”, o reuniune pentru protejarea oceanelor. Cu toate acestea, președintele Consiliului UE a preferat să zboare cu avionul în loc să ia trenul.

► În afară de cele câteva călătorii cu avionul privat, Michel a luat trenul doar de trei ori în 2022. Chiar și pentru călătoriile la Paris – o oră și douăzeci de minute cu trenul – președintele Consiliului UE preferă să ia o mașină cu șofer.

Un fapt greu de justificat, chiar și în rândurile sale, având în vedere ambiția UE de a fi neutră din punct de vedere climatic până în 2050.

În plus, Michel călătorește rareori singur, aducând aproape întotdeauna delegații mari la reuniunile și summiturile internaționale. Numai la summitul de la Versailles din 10 și 11 martie 2022, el a călătorit împreună cu 22 de membri ai personalului și cu soția sa.

Charles Michel vrea mai mulți bani pentru călătoriile sale

Și: Charles Michel vrea mai mulți bani pentru călătoriile sale, relatează “Politico” cu referire la un document al UE din 1 martie anul acesta.

Potrivit documentului, bugetul din 2024 pentru președinția Consiliului UE urmează să crească cu 27,5%, ajungând la suma uriașă de 2,6 milioane de euro. Motivul: războiul din Ucraina și “activitatea internațională intensă” rezultată.

Pentru că: “Trebuie să explicăm țărilor terțe sancțiunile noastre împotriva Moscovei și să combatem afirmația lui Putin că sunt responsabile pentru inflație”, citează “Politico” documentul.

Potrivit documentului, aproximativ 1,985 milioane de euro sunt prevăzuți în buget doar pentru deplasările lui Michel și ale delegațiilor sale – o creștere de peste o treime față de bugetul din acest an.

Prin comparație, predecesorii săi Herman Van Rompuy (2010-2014) și Donald Tusk (2014-2019) nu au depășit 500.000 de euro în funcțiile lor de președinți ai Consiliului UE, în timp ce bugetul a fost mai mic de un milion de euro.

Președintele Consiliului UE suspectează o campanie împotriva sa

Potrivit relatării din Le Monde, Charles Michel suspectează o campanie împotriva sa.

“Există probabil o tentativă de destabilizare sau de intimidare îndreptată împotriva mea, pe de o parte, și împotriva Consiliului, pe de altă parte. Cred că rolul sporit al Consiliului și al UE pe scena internațională ar putea îngrijora o serie de actori”, a declarat Michel pentru ziarul francez “La Libre”.

El a adăugat: “Nu pot exclude (…) că unii caută deja să ocupe posturile de conducere”.

Charles Michel nu poate candida la alegerile pentru Consiliul European din 2024, mandatul său de președinte fiind limitat la 5 ani.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu