Școla obligatorie! poate fi aplicată cu amenzi

Aproape în fiecare zi, în sala de judecată se fac hotărâri importante care pot avea un impact asupra vieții noastre. erichmocanu.tv le prezintă pe scurt pe cele trei cele mai interesante din această săptămână.

Fără taxă de succesiune ulterioară la mutarea din casa moștenită din cauza depresiei

Tribunalul fiscal federal din München (AZ: II R 1/21)

Dacă copiii sau soții moștenesc o casă sau un apartament, impozitul pe succesiune nu se aplică în anumite condiții. Rudele trebuie să locuiască ei înșiși în noul cămin timp de cel puțin zece ani și să se mute imediat acolo. Imediat înseamnă în termen de șase luni. Marita M. continuă să locuiască în casa pe care a moștenit-o după moartea soțului ei. Cu toate acestea, nu este fericită acolo – spune că suferă de depresie severă. De aceea a vândut casa doi ani mai târziu și s-a mutat într-o noua locuinta. Fiscul ridică retroactiv scutirea de la impozitul pe succesiune – femeia nu a folosit casa suficient de mult.

Curtea Fiscală Federală a hotărât în ​​cele din urmă după cum urmează: „Dacă un moștenitor nu poate locui în casă timp de zece ani din motive imperioase, scutirea de la impozitul pe succesiune nu se pierde retroactiv. Motivele de sănătate pot fi, de asemenea, convingătoare, ceea ce face nerezonabilă folosirea familiei.”

Dacă depresia trebuie să fie considerată un motiv imperios, trebuie să fie examinat de instanța fiscală responsabilă cu ajutorul rapoartelor medicale.

Cuplurile Gay pe semafor pot rămâne

Tribunalul administrativ bavarez (Az: 11 ZB 21.1777)

Peter P. nu-i vine să-și creadă ochilor: obișnuitul semafor roșu sau verde nu mai poate fi văzut la semaforul pentru pietoni pe care îl folosește în fiecare zi. Mai degrabă, acum sunt doi bărbați de semafor care se ating unul de altul și o inimă plutește deasupra lor.

Orașul a lansat această campanie din cauza Christopher Street Day (CSD). Există și femei comparabile cu semafor în altă parte. După încheierea CSD-ului însă, semafoarele nu vor mai fi readuse la starea inițială. În zona rezidențială a domnului Petruschke au rămas cel puțin șase puncte de trecere. Pe de altă parte, acum se plânge – simte că i-au fost încălcate drepturile. Pentru că era acolo cu copiii. Bărbatul de la semafor se dezbrăcase deja în cadrul actului sexual, spune procesul lui la propriu.

Tribunalul administrativ bavarez nu a văzut-o chiar atât de dramatic: „Nu se vede aici că semaforul stilizat încalcă drepturile reclamantului pe termen lung. Mai degrabă, pictogramele sunt menite să transmită un mesaj de simpatie persoanelor homosexuale. Cu toate acestea, ele sunt, de asemenea, un apel către societatea generală pentru toleranță față de persoanele cu orientare sexuală deviantă.”

Domnul Petruschke va trebui să suporte faptul că semaforul rămâne în zona lui.

Protecția împotriva accidentelor în drum spre muncă se aplică și unor comisioane private

Peter Pfeiffer* este însoțitor de tren de profesie. De asemenea, îi place să folosească transportul public pentru a ajunge la serviciu – de obicei tramvaiul. Într-o zi se oprește în drum spre casă pentru a lua o rețetă de la medicul de familie. La întoarcerea de la antrenament, se oprește din nou la cea mai apropiată stație de tramvai. Cu toate acestea, în timp ce traversa strada, a fost lovit de o mașină și grav rănit. Asigurările federale și de accidente feroviare nu recunosc acest lucru ca un accident de navetă asigurat . Ea justifică acest lucru spunând că domnul Pfeiffer și-a întrerupt călătoria spre casă din motive private.

Cazul ajunge la Tribunalul Social Federal. Acest lucru este de acord parțial cu domnul Pfeiffer: întreruperea călătoriei private se terminase deja în momentul accidentului și, prin urmare, asigurarea a fost restabilită. Dacă luați tramvaiul, de exemplu, asigurarea nu intră în vigoare numai după ce vă întoarceți în tren. Sfârșitul întreruperii este deja recunoscut atunci când persoana în cauză parcurge același traseu în aceeași direcție cu transportul public.

Tribunalul Social Federal (Ref.: B 2 U 16/20 R)

Persoana non-binară trebuie să plătească ea însăși pentru îndepărtarea sânilor

Chris Christobald* se consideră o persoană non-binară. Aceștia sunt oamenii care nu se simt nici ca femeie, nici ca bărbat. Chris s-a născut cu caracteristici sexuale feminine și, prin urmare, a fost înregistrată inițial ca femeie. Cu toate acestea, lui Chris i se schimbă prenumele și sexul în registrul de naștere în „nespecificat”. Acum sânii ar trebui să se desprindă. Numai asta poate declanșa o cerere de rambursare a costurilor. ulterior dă în judecată pentru rambursare.

Tribunalul Social de Stat Baden-Württemberg decide pentru casele de asigurări de sănătate: Rambursarea intervențiilor în sistemele de organe intacte este posibilă numai dacă există fie o desfigurare, fie o schimbare de gen necesară din punct de vedere medical în cazurile de transsexualism. Ambele cazuri nu sunt prezente aici. Măsurile de tratament care sunt menite să crească ambiguitatea caracteristicilor sexuale externe sunt excluse din cererile de asigurare legală de sănătate. Asta îl lasă pe Chris cu costurile.

Tribunalul Social de Stat Baden-Württemberg (AZ: L 5 KR 1811/21)

Prezența la școală poate fi impusă cu amenințarea cu amenzi

Tribunalul administrativ Düsseldorf (AZ: 18 L 621/2)

Tamara Tanzke a încetat să-și tina copilul acasa si sa nu il trimită fiul la școală la începutul lunii noiembrie 21. Ea se temea că el s-ar putea infecta cu virusul corona. Deoarece suferă de mai multe boli, riscul de complicații de la infecție ar fi deosebit de mare. Așa că face cerere la școală pentru a-și scuti fiul de la cursuri față în față. În schimb, el ar putea lua parte la ore online. Toate motivele expuse nu au avut succes. La fel ca procesul corespunzător în fața instanței administrative din Düsseldorf.

Acolo se spune: „Drepturile părinților trebuie să cedeze aici în favoarea școlii obligatorii. În relația dintre elev și stat, nu există dreptul la o excludere absolută a infecției cu virusul. Cu toate acestea, riscul poate fi redus la un nivel acceptabil. Măsurile de precauție de stat pentru protecția școlarilor împotriva infecțiilor sunt suficiente aici”.

Dacă fiul nu se prezintă la școală, există riscul unei amenzi de 2.500 de euro.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu