Decizie: Cuplurile homosexuale pe semafoare pot rămâne

München – „Sunt foarte fericit de respingerea finală a procesului. München este cosmopolit, divers și tolerant – exact asta reprezintă cuplurile pe semafor“, a spus primarul Dieter Reiter ( SPD ).

Cu ocazia Christopher Street Day 2015, cuplurile pe semafor au fost folosite pentru prima dată la München, care prezintă motive de cuplu gay și lesbiene pe semafoare pietonale. De la 1 iulie 2019, acestea au fost instalate permanent la șase puncte de trecere din cartierele Glockenbach și Gärtnerplatz.

Homosexual semafor din München: tribunalul administrativ respinge procesul

Pe de altă parte, un locuitor din München a depus o plângere la tribunalul administrativ. Aceasta a respins procesul. Reclamantul nu a putut pretinde că i-au fost încălcate drepturile.

Potrivit VGH, „nu au existat fapte care să permită reclamantului să-și încalce propria poziție juridică sau o cerere”, a spus orașul, citat de instanță. Pictogramele ar trebui „să transmită, evident, un mesaj de simpatie și toleranță persoanelor homosexuale, dar și un apel către societatea mainstream pentru toleranță față de persoanele cu orientare sexuală deviantă”.

Cuplurile homosexuale pe semafor pun, de asemenea, semne pentru mai multă toleranță în alte orașe. Semnele de semafor au fost instalate la Viena în 2015 cu ocazia Eurovision Song Contest și Life Ball ca eveniment benefic pentru persoanele infectate cu HIV și au fost copiate în multe locuri.