Întârzierea plății – ce trebuie făcut în cazul restanțelor salariale?

„Restanțele salariale” este o parafrază melodioasă pentru faptul că angajatul nu a primit niciun salariu pentru munca sa. De regulă, acest lucru înseamnă că angajatorul nu a efectuat plata salariului sau a salariului la data convenită – moment în care se află fie în contractul de muncă, fie într-un contract colectiv aplicabil relației de muncă respective.

În conformitate cu secțiunea 286 (2) nr. 1 BGB , există o caracteristică specială: dacă se depășește timpul convenit, angajatorul este automat în lipsă, fără un memento din partea angajatului – cu excepția cazului în care banca plătitoare a făcut o greșeală; atunci bineînțeles că angajatorul nu va fi tras la răspundere.

În dreptul muncii, restanțele salariale sunt, de asemenea, legate de un automatism strict pentru motivul că pot avea foarte repede consecințe foarte grave pentru angajatul în cauză. La urma urmei, costurile continue, cum ar fi plățile chiriei, ratele împrumuturilor și altele asemenea, sunt încă datorate.

Prin urmare, angajatul are în esență două opțiuni de răspuns automat:

  1. Cerere pentru daune și dobânzi moratorii și / sau
  2. Refuzul de a lucra

Penalitatea de întârziere se referă la salariul brut nu a primit , pentru întreaga durată a implicit și constă în interesul (în valoare de 5 puncte procentuale peste rata de bază) , în sine , plus un prejudiciu implicit contra sumei de 40 de euro.

În cazul refuzului la muncă, este extrem de important ca acesta să fie proporțional – de exemplu, angajatorul nu trebuie să sufere daune disproporționat de mari. Cu toate acestea, dacă întârzierea la plată este mai mult decât minoră și trebuie de asemenea presupus că întârzierea la plată va dura mai mult, refuzul la muncă ar fi de fapt o opțiune. Trebuie remarcat faptul că relația de muncă continuă chiar dacă angajatul își folosește dreptul de reținere. Aceasta înseamnă că angajatorul este încă obligat să plătească plățile salariale sau salariale convenite contractual pe perioada refuzului la muncă.

În orice caz, este important ca angajații să le reamintească în scris plățile salariale restante. Doar atunci sunteți acoperit în cazul reținerii lucrărilor sau încetării fără notificare prealabilă. Ca întotdeauna, ar trebui să fim atenți și la posibilele termene pentru afirmarea revendicărilor.

Pentru ca nimic să nu iasă în neregulă cu problema restanțelor tale salariale și tu, în calitate de angajat, nici măcar nu trebuie să fii pus sub presiune – trebuie să fie respinse în mod absolut diferite acorduri privind scutirile salariale, reducerile salariale sau amânările! – Este absolut recomandabil să contactați un avocat specialist în domeniul dreptului muncii.

In dreptul Muncii, organizația AEBS.org va poate ajuta! Contactați AEBS prin formularul de aici

 

Andrea Schmidt