Ajuta si tu la Stoparea Promulgări PL-x 145/2023 – scrie-ti Presedintelui Iohannis

Eu zic ac sunt motive pentru trimiterea legii la reexaminare in Parlament, daca vrea. scrie Elena Radu, avocat

Solicitarile se trimit la adresa de e-mail: procetatean@presidency.ro

Domnule Presedinte,

Subsemnatul ....., CNP ...., cu domiciliul în .........

va transmit urmatoarea rugaminte de a solicita Parlamentului Romaniei reexaminarea ”Legii privind organizarea activității de prevenire a separării copilului de familie„ (care a fost inregistrata la Camera Deputatilor sub nr. PL-x 145/2023),

pentru urmatoarele motive:

1. contine norme neclare si neprevizibile, respectiv criteriile de la art 4 si art 5 care prin raportare la art 14 alin 2 lit a) și art 23 alin 1 lit c) impun identificarea si inregistrarea obligatorie in baza de date numita Observatorul Copilului (prev de art 16 alin 1 ca fiind un sistem informatic) a numeroși copii si familii care nu se afla intr-o situatie reala de risc de separatie si care nu au nevoie de niciun sprijin din partea statului pentru preventie.

Avand in vedere dispozitiile art 7 potrivit carora planul de servicii se face numai pentru copii si familiile evaluate in mod efectiv de catre serviciul public de asistenta sociala, precum si faptul ca in Observatorul Copilului se inscriu nu numai copii si familiile pentru care se intocmeste plan de servicii, ci si cei care indeplinesc cel putin unul dintre criteriile prevazute la art 4 si art 5, se poate observa ca este nejustificata identificarea si inscrierea acestora in baza de date (Observatorul Copilului), iar aceasta identificare si inregistrare incalca dispozitiile art 53 din Constitutie, deoarece restrange dreptul la viata familiala si privata (garantat de art 26 din Constitutie), fara sa fie indeplinite conditiile cumulative de la art 53 din Constitutie.

Mai mult, identificarea si inregistrarea obligatorie in Observatorului Copilului (care este o baza de date, un subsistem informatic al Sistemului Informatic National pentru Adoptii, conform Expunerii de motive a legii) a oricarui copil si familie care indeplineste cel putin unul dintre criteriile de la art 4 și 5 din Lege, fara sa existe un risc real de separatie si fara sa existe intr-adevar o nevoie de ajutor din partea statului pentru prevenirea realizarii acestui risc, este o masura disproportionala si care nu are legatura cu scopul declarat al legii (prevenirea separarii copilului de familie).

2. Legea nu contine nicio norma care sa reglementeze cazurile de radiere din Observatorul Copilului si nu prevede nicio procedura prin care persoanele care au fost inregistrate in Observatorul Copilului sa poata sa solicite radierea inregistrarii.

Cu stima,

.....

_________________________________________

(semnat, scanat si trimis pe e-mail: procetatean@presidency.ro)

Sursa: https://www.senat.ro/VoturiPlenDetaliu.aspx?AppID=83d7cb2d-a82a-4780-9011-51004c720ce4

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu