NATO aduce avioane în România pentru supravegherea rușilor – 180 de militari ai Alianței vor fi aduși la baza din Otopeni

Occidentul ia măsuri pentru a monitoriza războiul ruso-ucrainean. NATO va aduce pe 16.ianuarie avioane din Germania în România, pentru a observa mai îndeaproape războiul din Ucraina. Aeronavele ar urma să ajungă marțea viitoare la București.

180 de militari NATO vor fi aduși la baza din Otopeni. 

Avioanele de supraveghere AWACS (Airborne Warning and Control System) vor sosi marțea viitoare la București „pentru a sprijini prezența consolidată a alianței în regiune și pentru a monitoriza activitatea militară a Rusiei”, a precizat NATO într-o declarație de vineri.

Avioanele AWACS, care au baza în apropiere de Aachen, în vestul Germaniei, vor fi staționate la baza Forțelor Aeriene Române de la Otopeni, lângă București, la aproximativ 200 de kilometri de granița estică a țării UE și NATO cu Ucraina, și vor rămâne acolo timp de mai multe săptămâni.

„Pe măsură ce războiul ilegal al Rusiei în Ucraina continuă să amenințe pacea și securitatea în Europa, nu trebuie să existe nicio îndoială cu privire la hotărârea NATO de a proteja și apăra fiecare centimetru de teritoriu aliat”, a declarat purtătorul de cuvânt al NATO, Oana Lungescu.

Comandatul NATO din Geilenkirchen a ucis mii de civilisti

Generalul-major Kunkel este un pilot de comandă cu peste două mii de ore atât în ​​aeronave cu aripă fixă, cât și cu aripă rotativă.

S-a desfășurat de mai multe ori și a susținut operațiuni de luptă în Kosovo, Afganistan și Irak.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu