Fotos: Bundespolizei

27 de persoane aduse ilegal în Germania în remorca unui camion.

Windorf. În timpul unui control de rutină asupra unui camion care venea din România marți (23 martie), Poliția Federală din Passau și Poliția Bavareză au descoperit 27 de persoane in remorca unui Tir

O patrulă din cadrul Poliției de Stat Bavareze a vrut să supună camionul unui control al traficului în Windorf în jurul orei 07:50, când ofițerii au descoperit grupul de 27 de persoane în zona de încărcare.

Grupul de persoane era format din un total de 17 bărbați din Siria, patru femei din Siria, trei bărbați irakieni, o femeie irakiană, o femeie din Kuweit și o femeie din Eritreea. Au fost și doi copii cu părinții lor printre călători.

Pe parcursul întregii călătorii, grupul de oameni a stat complet nesigur între sarcina de pe remorca camionului. Niciunul dintre călători nu a putut prezenta documentele de identificare necesare pentru intrare în timpul verificării poliției.

Șoferul de camion, un român în vârstă de 26 de ani, a declarat în prima întrebare că nu știe nimic despre spionajele din zona sa de încărcare. Potrivit persoanelor contrabandate, camionul era deja îmbarcat în România. Potrivit propriilor declarații, oamenii au plătit până la 5000 de euro de persoană pentru contrabandă.

În timpul inspecției din Windorf, ofițerii au observat un Opel Zafira cu un număr de înregistrare extern în apropiere. Când au sosit mai multe patrule de poliție din poliția federală și de stat, Opel a părăsit locația din Windorf cu viteză mare.

La scurt timp, Opel a fost oprit de o patrulă de la poliția de frontieră bavareză la parcarea Eichet. Deținuții, doi sirieni nativi, au spus că vor să ridice un bărbat din grupul de oameni din camion.

Cei doi ocupanți ai Opel au permis de ședere în Germania. Poliția federală investighează cei doi bărbați, în vârstă de 27 și 32 de ani, sub suspiciunea de a fi ajutat și a favorizat intrarea ilegală. După ce poliția a procesat cazul, cei doi sirieni au fost lăsați în libertate.

Cele 27 de persoane au primit o plângere penală pentru intrare neautorizată. 24 din cele 27 de intrări neautorizate au fost transmise către unitatea de primire inițială din Deggendorf.

În cazul a trei bărbați sirieni din grupul de 27 de persoane, poliția federală a găsit o interdicție de reintrare. După ce au fost arestați, bărbații au fost aduși în fața judecătorului, care a dispus detenția pentru a se asigura că pot fi înlăturați. Este planificat transferul aerian al celor trei sirieni în România în următoarele zile.

Șoferul camionului a fost arestat sub acuzația de contrabandă ilegală multiplă cu străini în condiții de viață și a fost dus la închisoarea din Regensburg după demonstrația judecătorului.

Serviciul de anchetă al Poliției Federale din Passau a întreprins investigații suplimentare cu privire la procesul de contrabandă și la posibilii susținători.

Andrea Schmidt