Ești lucrător sezonier în străinătate? Informează-te, lucrează legal și cunoaște-ți drepturile pentru a fi protejat!

Salariul minim se aplică și lucrătorilor sezonieri care sunt angajaţi, de exemplu, pentru recoltarea sparanghelului. Muncitorul sezonier este ajutorul pentru recoltare în agricultură: oriunde există şi cea mai mică creștere a nevoii de muncă, angajatorii se bazează pe muncitorii sezonieri. În ceea ce privește legislația muncii, trebuie respectate o serie de caracteristici speciale, în special atunci când se calculează salariul minim scrie haufe.de, citat de aebs.org.

Odată cu venirea primăverii, lucrătorii sezonieri devin tot mai căutaţi în agricultură. Salariul minim legal de 9,50 euro li se aplică acum. În conformitate cu Legea salariului minim (MiLoG), aceasta trebuie să fie plătită în general sub formă de prestație în numerar. Pentru remunerația lucrătorilor sezonieri, rămân întrebări, de exemplu, dacă indemnizațiile sau cheltuielile pentru cazare trebuie compensate cu limita salarială inferioară, notează AEBS.org.

Organizația Romana-Germana AEBS.org are 4 episoade de informare a sezonierilor romanii ce doresc sa vina la munca în Germania, în care descrie ce trebuie sa faceți și la ce sa aveți grija pentru a nu avea probleme la noul loc de munca.

Episoadele le găsiți aici: https://aebs.org/

Andrea Schmidt