Austria: Puii de Husky siberieni salvati de politia din Leoben

Austria: Puii de Husky siberieni salvați de politia din Leoben

Un român în vârstă de 41 de ani este suspectat că a transportat un total de șapte cățeluși într-o stare neglijată pe spatele unui camion și că a falsificat documente pentru animale. Polițiștii au luat câinii de la bărbat.

La scurt timp după ora 9:00, polițiștii au fost chemați la o companie. Un român în vârstă de 41 de ani descărcase material din camionul său de acolo, iar angajații companiei au observat mai mulți pui în mijlocul zonei de încărcare. Cei șapte cățeluși husky siberieni (aproximativ 8-10 săptămâni) se plimbau liber pe patul camionului, care era contaminat cu excremente de câine și urină, după care angajații au informat poliția.

Bărbatul de 41 de ani a declarat atunci polițiștilor că a ridicat câinii în numele angajatorului său într-un oraș din vestul României pentru a-i aduce în Germania. El a preluat puii – inclusiv mâncare, apă și pașapoarte pentru animale de companie – de la o persoană necunoscută. O analiză inițială a pașapoartelor europene pentru animale de companie a arătat că este cel puțin probabil ca documentele să fie falsificate. În ceea ce privește suspiciunea de fals în documente, tânărul de 41 de ani nu a mărturisit.

Împreună cu un medic veterinar din administrația districtului Leoben, ofițerii de poliție i-au luat pe cei șapte pui de la tânărul de 41 de ani. Au fost puternic contaminate cu urină și fecale și au fost lăsate pe spatele camionului timp de aproximativ unsprezece ore fără vărsare. Ofițerii au confiscat și documentele aparent falsificate. Tânărul de 41 de ani este raportat la parchet pentru suspiciunea de cruzime față de animale și falsificarea documentelor.

Puii care au fost scoși au fost inițial duși la un adăpost de animale din Kapfenberg și apoi dați bunăstării active a animalelor (Arca lui Noe) din Graz.

 

YouTube player

 

Andrea Schmidt