Bayern: Ajutor pentru Inundați

Consiliul de Miniștri decide ajutorul de urgență pentru victimele inundațiilor

Guvernul statului pune la dispoziție un pachet financiar de până la 50 de milioane EUR pentru a atenua urgența acută și pentru a remedia daunele cauzate.

Guvernul statului sprijină victimele dezastrelor naturale în iulie 2021 în zonele Berchtesgadener Land, Ansbach, Neustadt an der Aisch/Bad Windsheim, Erlangen/Höchstadt, Fürth, Kitzingen, Schweinfurt și Hof prin intermediul unui program de ajutor de urgență.
Următoarele ajutoare de urgență din partea Ministerului de Finanțe sunt disponibile pentru gospodăriile afectate din aceste zone:
• Se acordă ajutor de urgență în valoare de până la 5000 EUR pentru fiecare gospodărie (cu o reducere de 50 % a capacității de asigurare).
• În plus, se acordă ajutor de urgență pentru „deteriorarea bazinelor de ulei de incalzire” în valoare de până la 10000 EUR pentru fiecare clădire rezidențială (cu o reducere a capacității de asigurare de 50 %).

Ajutorul de urgență este acordat, de asemenea, întreprinderilor și membrilor profesiilor liberale, precum și agriculturii și silviculturii. Guvernul Bayern însărcinează ministerele respective să elaboreze punerea în aplicare a programelor de ajutor pe această bază.

În cazul în care există o amenințare la adresa mijloacelor de subzistență, se vor acorda, de asemenea, subvenții din Fondul de duritate gospodăriilor private, întreprinderilor comerciale, persoanelor care desfășoară activități independente și întreprinderilor din agricultură și silvicultură (până la maximum 100 %, în funcție de capacitatea financiară a persoanelor vătămate; Fără supracompensare) acordată.
Desigur, guvernul bayern sprijină, de asemenea, toți cetățenii, întreprinderile, persoanele care desfășoară activități independente, precum și întreprinderile din agricultură și silvicultură, care au intrat într-o situație de urgență în zonele din Bavaria afectate de inundații. În cazul unei amenințări iminente la adresa mijloacelor de subzistență, acestea sunt, de asemenea, la dispoziția lor (asistențe de până la 100 %, în funcție de capacitatea financiară a persoanelor vătămate; Fără supracompensare, prestațiile de asigurare sunt creditate). În acest fel, guvernul statului se asigură că astfel de accidente nu pun în pericol pe nimeni în existența lor.

În plus, toate persoanele afectate de inundații beneficiază de facilități fiscale și de programele de finanțare relevante din Legea privind compensațiile financiare (FAG) pentru restaurarea infrastructurii municipale.

Ajutorul suplimentar va fi decis în strânsă consultare cu guvernul Bayern.

Andrea Schmidt