gigantul discounter Pepco intră pe piața germană

Începând cu anul viitor, Kik and Co. vor avea concurență de la un nou discounter de textile. Mai multe magazine ale lanțului Pepco urmează să fie deschise mai întâi la Berlin și Dresda, apoi în întreaga Germanie.

Pepco și-a făcut deja un nume ca discontor de textile în Europa. Compania operează în prezent 2.400 de sucursale, dintre care aproximativ 1.000 sunt doar în Polonia. După extinderea în Italia și Spania, Pepco planifică acum și sucursale în Germania și Austria.

În timp ce primele magazine Pepco se vor deschide in aceasta toamna în Austria, primele magazine din Germania se vor deschide probabil în primăvara anului viitor. Pentru început, compania vrea să se concentreze asupra Berlinului și Dresdenului . Căutarea unui spațiu de vânzare adecvat de la 350 la 650 de metri pătrați este deja în plină desfășurare.

Pepco vrea să creeze mii de locuri de muncă în Germania

Pepco vrea inițial să angajeze aproximativ 200 de angajați, dar peste 13.000 de locuri de muncă urmează să fie create în următorii câțiva ani. Concernul dorește să ofere produse textile, cosmetice și de uz casnic ieftine în filialele germane.