îngrijire 24ore: Ce trebuie luat în considerare după hotărârea Tribunalului Federal al Muncii

Curtea Federală a Muncii a decis că îngrijitorii străini primesc, de asemenea, salariul minim aplicabil în Germania pentru programul lor de lucru și timpul de gardă pe timp de noapte. Multe familii se întreabă acum cum ar trebui să reorganizeze îngrijirea la domiciliu și îngrijirea celor care au nevoie de îngrijire. Dacă doriți efectiv îngrijire 24 de ore, va trebui să angajați trei lucrători timp de opt ore fiecare, alternând între concediu de odihna și concediu medical, pentru a garanta îngrijirea non-stop. De regulă, acest lucru este inaccesibil, mai ales că fondul de asigurări de îngrijire pe termen lung participă la astfel de îngrijiri doar la valoarea indemnizației de îngrijire. Chiar și cu nivelul de îngrijire 5, asta înseamnă doar 901 de euro. „Până când politicienii nu găsesc aici o soluție viabilă, îi sfătuim pe cei afectați să o facă Pentru a organiza îngrijirea și îngrijirea profesională separat unul de celălalt ”, spune Susanne Punsmann, avocat în proiectul„ Pflegewegweiser NRW ”al centrului pentru consumatori NRW. Acesta este modul în care sprijinul integral poate fi reorganizat legal:

• Distribuiți îngrijirea pe mai mulți umeri
Anterior, cei care aveau nevoie de îngrijire plăteau adesea o cotă forfetară zilnică de 80 sau 90 de euro pentru îngrijitorul străin, în jur de 2.200 până la 3.000 de euro pe lună. Hotărârea Curții Federale a Muncii a arătat clar că salariul minim aplicabil în Germania trebuie plătit, care a fost de 9,60 EUR de la 1 iulie 2021. În plus, un îngrijitor poate fi desfășurat doar în medie opt ore pe zi. Prin urmare, este recomandabil să angajați un îngrijitor profesionist în plus față de un îngrijitor. De la nivelul de îngrijire 3 cel târziu, acesta ar trebui să fie un serviciu de îngrijire ambulatorie. Rudele, vecinii sau mini-lucrătorii pot avea timp suplimentar de îngrijire. Este posibilă și îngrijirea de zi. Activități precum administrarea de medicamente,îmbrăcarea și scoaterea ciorapilor de compresie sau administrarea insulinei sunt sarcinile serviciilor de îngrijire ambulatorie.

• Evaluarea corectă a timpului de așteptare
Salariul minim se aplică nu numai opt ore de muncă, ci și timpilor de așteptare, de exemplu noaptea. În acest timp, se desfășoară, de obicei, activități precum ajutarea oamenilor la utilizarea toaletei, distribuirea unui pahar cu apă sau ajutarea persoanelor care au nevoie de îngrijire și care sunt dezorientate noaptea. O astfel de disponibilitate sau ore suplimentare trebuie comandate de angajator. Dacă îngrijitorul provine de la o agenție de plasament (model de afișare), doar agenția poate comanda orele suplimentare. Persoanele care au nevoie de îngrijire pot comanda ore suplimentare numai dacă sunt angajatorul îngrijitorului. Dacă îngrijitorul își poate dispune liber de timpul liber și rămâne în casă fără a fi disponibil, persoana care are nevoie de îngrijire nu este obligată să plătească.

• Documentați programul de lucru
Cele opt ore nu trebuie să fie lucrate dintr-o singură dată, dar pot fi distribuite pe parcursul zilei în coordonare cu agenția de plasament și după cum este necesar – dacă sunt respectate pauze și perioade de odihnă și timpul maxim de lucru de 48 de ore pe săptămâna nu este depășită. Nu este de temut nicio plată suplimentară dacă sunt convenite doar opt ore pe zi – luând în considerare pauzele și perioadele de odihnă. Cel mai bine este atât pentru cei care au nevoie de îngrijire, cât și pentru cei care îi îngrijesc să se documenteze reciproc orele efectiv lucrate și orele de gardă convenite.

• Evitați munca independentă falsă și munca nedeclarată

Salariul minim și Legea privind orele de lucru din Germania se aplică îngrijitorilor angajați, indiferent dacă sunt angajați direct de persoana care are nevoie de îngrijire sau de compania de plasament. De la decizie, unele agenții au promovat plasarea lucrătorilor independenți pentru care nu se aplică reglementările privind salariul minim și timpul de lucru. Dar dacă îngrijitorul câștigă o mare parte din venitul lor de la persoana care are nevoie de îngrijire, este legat de instrucțiuni și trăiește în gospodărie, o procedură de evaluare a stării de către asigurarea germană de pensii poate ajunge rapid la concluzia că sunt auto-falsuri. angajare. Apoi, printre altele, contribuțiile de asigurări sociale ar trebui plătite retrospectiv. O astfel de procedură poate fi inițiată nu numai de vecinii suspecți, ci și de îngrijitorul însuși,de exemplu, dacă dorește să solicite ajutorul de șomaj II printr-o perioadă mai lungă de muncă în Germania. De asemenea, nu este recomandabil să aveți grijă de persoanele care lucrează ilegal. Pe lângă obligația de a plăti plăți suplimentare, există riscul unor amenzi considerabile și apar probleme dacă îngrijitorii care de obicei nu sunt acoperiți de asigurări de sănătate se îmbolnăvesc sau au un accident.

Context și linkuri suplimentare:
◦ Hotărârea Curții Federale a Muncii s-a bazat pe acțiunea introdusă de o bulgară care locuia cu un cetățean în vârstă la Berlin și primea 950 EUR net pentru 30 de ore de muncă pe săptămână de la agenția bulgară care a trimis-o. De fapt, însă, a fost în standby sau aproape în permanență. Cu procesul, ea a afirmat cu succes revendicările pentru momentele în care era activă sau pregătită pentru muncă și pentru care nu a fost plătită anterior de agenție. Acest model este adesea promovat ca „îngrijire 24 de ore” sau chiar „îngrijire 24 de ore”. Ceea ce se înțelege este că o gospodărie și un îngrijitor adesea din Europa de Est se mută temporar în gospodăria persoanei care are nevoie de îngrijire și o susține în viața de zi cu zi. Prin urmare, termenul „forțe live” este mai potrivit.

Andrea Schmidt