Interdicția de fumat în mașină: reglementări și sancțiuni în Europa

În Austria, fumatul este interzis în mașină din 2018 dacă călătoresc cu ei persoane sub 18 ani. Puteți afla cum arată reglementările din alte țări europene și ce sancțiuni există acolo.

De la 1 mai 2018, în Austria este interzis fumatul în mașinile private în prezența copiilor și adolescenților cu vârsta sub 18 ani. Oricine este prins făcând asta se poate aștepta la o amendă. În cazul încălcărilor, există o sancțiune administrativă de până la 100 de euro, în caz de repetare sunt posibile amenzi de până la 1.000 de euro.

Și în alte țări europene există interdicții de fumat care se aplică vehiculelor private – și în unele cazuri mai mult decât în ​​Austria. Reglementările relevante diferă foarte mult de la țară la țară, motiv pentru care merită să vă informați separat despre reglementările locale înainte de a pleca în străinătate sau în străinătate dacă doriți să fumați în mașină. Aici veți găsi o prezentare generală a datelor cheie privind interzicerea fumatului în diferite țări europene.

https://preprod.erichmocanu.tv/scandal/erichmocanu-tv-te-face-jurnalist-cautam-colaboratori/

Interzicerea fumatului în mașină: reglementări și sancțiuni în Europa

Belgia

În Belgia, fumatul este deja interzis în vehiculele private dacă copiii și tinerii sub 16 ani călătoresc cu ei. În cazul unei încălcări, se poate aplica o amendă de 130 de euro sau mai mult. În plus, este deja planificată o înăsprire: „Din 2021 interdicția va fi înăsprită și extinsă la copiii sub 18 ani”, explică experta în turism ÖAMTC Maria Renner. 

Anglia si Tara Galilor

Ca și în Austria, fumatul în mașină este interzis în prezența copiilor și tinerilor sub 18 ani. Acest lucru nu se aplică decapotabilelor cu capota deschisă. Oricine nu o respecta trebuie sa se astepte la o amenda de aproximativ 60 de euro.

Finlanda

Fumatul în mașină este interzis dacă în ea sunt persoane care nu au împlinit încă vârsta de 15 ani.

Franţa

În Franța, fumatul la volan este interzis și în prezența copiilor și tinerilor sub 18 ani. Oricine fumează oricum va fi rugat să plătească cel puțin 68 de euro.

Grecia

Interzicerea fumatului în vehicule se aplică dacă copiii sub 12 ani călătoresc cu ele. Regulamentul se aplică în mașinile private, taxiurile și autobuzele. Nerespectarea acestui lucru poate duce la o amendă de până la 1.500 de euro. Sancțiunile pentru transportul public sunt deosebit de mari: dacă fumezi într-un taxi sau autobuz cu copii la bord, șoferul riscă o amendă de până la 3.000 de euro și o interdicție de conducere de o lună.

https://preprod.erichmocanu.tv/castiga/

Irlanda

În Irlanda, fumatul este interzis și în vehiculele private atunci când se află minori la bord. Încălcările pot duce la o amendă de cel puțin 100 de euro. Oricine pur și simplu merge cu mașina pentru a evita controlul poliției trebuie să sape mai adânc în buzunare: ÖAMTC subliniază că amenda poate fi mărită până la 1.000 dacă un semnal de oprire corespunzător din partea poliției este ignorat.

Italia

În Italia, fumatul este interzis și în vehiculele private dacă la bord se află femei însărcinate sau minore. Cuantumul amenzii depinde de vârsta copilului: dacă în vehicul sunt copii sub 12 ani sau gravide, amenda poate varia de la 500 la 5.000 de euro. Fumatul în prezența copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani costă în continuare între 250 și 2.500 de euro.

Austria

Când în vehicul se află persoane sub 18 ani, se aplică interdicția de fumat. Taxiurile sunt scutite de această interdicție. Amenda este stabilită până la 100 de euro, oricine încalcă interdicția în mod repetat se poate aștepta la o amendă de până la 1.000 de euro.

Scoţia

În Scoția nu este permis să se fumeze în mașină dacă este prezentă cineva cu vârsta sub 18 ani. Spre deosebire de Anglia și Țara Galilor, nu există excepții pentru decapotabile. Oricine încalcă această interdicție de fumat se poate aștepta la o amendă de 100 de lire sterline (aproximativ 115 euro).

Cipru

Dacă în vehicul sunt persoane sub 16 ani, fumatul în mașină este interzis și în Cipru. În cazul unei încălcări, se datorează penalități de până la 85 de euro.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu