Lovitură pentru Pfizer: Instanța Americana FDA obligă desecretizarea documententelor vaccinului ARN mesager !

Un judecător federal din Texas a ordonat joi Food and Drug Administration (FDA) să publice datele pe care s-a bazat pentru a aproba vaccinul Pfizer împotriva COVID-19. Agenția de presă Reutersraportat vineri. Calendarul pentru publicarea datelor oferit de instanță ar trebui să conducă la divulgarea tuturor informațiilor în termen de aproximativ opt luni.

Prin urmare, aprobarea este cu 75 de ani și patru luni mai devreme decât a declarat FDA că ar fi nevoie pentru a răspunde solicitării unui grup de medici și oameni de știință. Ei au solicitat aproximativ 450.000 de pagini de material despre vaccin.

„Instanța a ajuns la concluzia că această solicitare FOIA reprezintă o preocupare majoră a publicului”, a decis judecătorul districtual american Mark Pittman din Fort Worth, Texas. FOIA (Freedom of Information Act) este baza legală care reglementează publicarea datelor de către agențiile federale și răspunsul la întrebările cetățenilor. Alte sarcini, mai puțin importante, ar trebui să se retragă, iar agenția ar trebui să-și organizeze activitatea în așa fel încât să îndeplinească cerințele Legii privind libertatea de informare: 

„ Nu există o problemă mai importantă în Food and Drug Administration în acest moment… decât pandemia, vaccinul Pfizer, vaccinarea tuturor americanilor. Agenția trebuie să se asigure că publicul american poate vedea singur că aprobarea este în numele Statelor Unite nu a fost emisă în grabă ” .

În cadrul procedurilor, FDA, agenția responsabilă de aprobarea medicamentelor și vaccinurilor în Statele Unite, nu și-a negat obligația fundamentală de a publica informațiile pe care s-a bazat aprobarea vaccinului Pfizer. De fapt, biroul lor FOIA cu personal insuficient are capacitatea de a verifica și aproba doar 500 de pagini pe lună. 

În ordinul său cu patru laturi, instanța a respins cu strictețe calendarul propus de autoritate. În loc să publice 500 de pagini pe lună, așa cum a sugerat agenția, aceasta a ordonat ca solicitanților să li se acorde 55.000 de pagini pe lună. Asta înseamnă că toate datele privind vaccinurile Pfizer trebuie să fie publicate până la sfârșitul verii. Prin urmare, termenul limită se încheie la sfârșitul verii 2022 și nu în 2097, așa cum a planificat autoritatea.

În Germania și Europa există și o dispută cu privire la transparența procesului de aprobare pentru vaccinurile aprobate în prezent. Comisia UE continuă să refuze să informeze public în mod adecvat despre negocierile pe WhatsApp dintre președintele Comisiei, Ursula von der Leyen, și șeful Pfizer. În ceea ce privește solicitările de a face public cursul negocierilor, Comisia a precizat că nu se află în posesia corespondenței. SMS-urile și alte mesaje scurte sunt „prin natură de scurtă durată și, în principiu, nu conțin informații importante despre politicile, activitățile sau deciziile Comisiei”. 

Întrebarea dacă mesajele lui von der Leyen către Bourla au fost șterse, mai există nearhivate sau dacă comisia nu știe nimic despre ele, a lăsat o purtătoare de cuvânt fără răspuns. Cu toate acestea, ea a confirmat că mesajele scurte încă nu sunt înregistrate în general în sistemul Ares (programul intern de arhivare al UE). În orice caz, în prezent „nu există posibilități tehnice de înregistrare a mesajelor scurte”. RT a raportat despre asta. Spre deosebire de SUA, până acum nu s-au înregistrat progrese în Uniunea Europeană în ceea ce privește transparența procedurilor de aprobare și achiziție pentru vaccinurile corona. 

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu