Lauterbach vs. Ingrijitorii – bonus Corona doar pentru cei selectați

Noul guvern de semafor a anunțat în noiembrie 2021 că va oferi un miliard de euro pentru noul bonus de îngrijire. În decembrie s-a anunțat că plata va fi amânată. Ministrul federal al Sănătății, Karl Lauterbach, a anunțat acum că plățile vor fi făcute doar unui număr limitat de persoane.

În noiembrie 2021, noua coaliție de semafoare a raportat pe scară largă în mass-media că un miliard de euro va fi disponibil ca bonus de îngrijire pentru a onora din nou performanța la muncă în 2021. În plus, alocația scutită de taxe ar trebui majorată la 3.000 de euro. Decizia anunțată măreț a cunoscut o întorsătură neașteptată în decembrie 2021. Plata de la începutul acestui an a trebuit deocamdată să fie amânată, pentru că „coaliţioniştii semaforizati nu s-au putut pune de acord ce grup de persoane va beneficia de plata specială şi după ce criterii ar trebui să aibă loc repartizarea”, potrivit ZDF _  pe 6 decembrie 2021. Purtătorul de cuvânt al SPD pentru politica de sănătate, Sabine Dittmar, care este și secretar de stat parlamentar al ministrului federal al sănătății, a declarat raportului ZDF , conform raportului ZDF, că acum este vorba de „a fi atent înainte de viteză”. În septembrie 2020  ,  guvernul federal a anunțat că la acel moment aproximativ 700 de milioane de euro fuseseră deja plătiți ca bonus de îngrijire.

Ministrul federal al Sănătății, Karl Lauterbach, a precizat decizia de a amâna plata bonusului atunci când a spus într-un interviu recent cu RedaktionsNetzwerk Deutschland  că plata anunțată nu va fi efectuată în toate domeniile serviciului de asistență medicală. Întrebat „când și cu cât va veni bonusul de îngrijire”, ministrul a răspuns:

„Bonusul de îngrijire ar trebui plătit în primul rând lucrătorilor de îngrijire care au fost deosebit de stresați în timpul pandemiei corona. Apoi, bonusul poate fi, de asemenea, stabilit într-o sumă semnificativă. Acesta este singurul mod de a aprecia cu adevărat performanța specială a lucrătorilor de îngrijire”.

Lauterbach nu a explicat mai detaliat ce criterii și sarcini, adică definițiile zonei de lucru, va folosi guvernul federal pentru a lua decizii în acest sens.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu