Fraudă pe internet: Tirolean a cumpărat jante, mărfurile nu au fost livrate

Bărbatul de 59 de ani a transferat suma achiziției, o sumă mică de patru cifre în euro. Cu toate acestea, mărfurile nu au fost livrate. Un român a fost identificat drept suspect.

Grän – Un făptuitor inițial necunoscut a făcut publicitate unui set de roți de înaltă calitate (jante pentru biciclete de curse) pentru vânzare pe o platformă de vânzare online. Un austriac în vârstă de 59 de ani a cumpărat aceste piese și a transferat suma achiziției, o sumă mai mică de patru cifre în euro. Cu toate acestea, mărfurile nu au fost livrate.

În cadrul unor ample anchete, un român în vârstă de 31 de ani a fost identificat în cele din urmă drept suspect care, potrivit poliției, oferise bunuri inexistente sub diferite pseudonime. El este raportat la procurorul Innsbruck.

În plus, s-a știut că românul face parte dintr-o bandă de fraude care a apărut deja pe plan internațional și a provocat prin fraudă un prejudiciu de aproximativ 24 de milioane de euro, a precizat poliția. În acest sens, sondaje sunt în desfășurare în diferite țări europene.