Primul spital ce se închide din cauza lipsei de angajați

“Închidem Haag ca pacient internat timp de trei luni. Fără angajații de la Haga, clinica din Mühldorf nu ar putea fi operată”. Prin aceste două sentințe, administratorul districtual Altötting, Erwin Schneider, a informat luni consiliul raional al districtului său despre evoluțiile actuale în compania spitalicească comună a celor două districte învecinate din Bavaria Superioară. De la 1 noiembrie 2022 până probabil pe 31 ianuarie 2023, clinica din orașul târg Haag din Bavaria Superioară cu cei aproape 6500 de locuitori ai săi nu va mai fi operată.

„Ne confruntăm pentru prima dată cu situația închiderii temporare a unei întregi locații aici”, a declarat președintele DKG, Dr. Gerard Gass la cererea PNP. Cu toate acestea, este un exemplu al situației problematice tot mai mari în spitale.

Specialiștii necesari nu se mai găsesc, și pentru că sunt în continuă creștere cerințele privind personalul unei clinici. Gass presupune că în următoarele săptămâni și luni tot mai multe spitale vor fi nevoite să amâne serviciile, iar departamentele vor trebui să se radieze temporar. „Acest lucru înseamnă că aceste lipsuri de personal vor avea, de asemenea, un impact semnificativ asupra ofertei”, a avertizat el.

Creșteri semnificative ale pacienților cu Covid-pozitivi

Interacțiunea dintre corona și alte boli respiratorii crește concediul medical. „Avem, de asemenea, creșteri semnificative ale numărului de pacienți cu Covid-pozitivi”, a explicat Gass. Comparativ cu săptămâna anterioară, numărul a crescut cu 50 la sută.

În viitorul apropiat, problema va fi o „triada devastatoare de lipsă de personal cauzată de corona și alte boli respiratorii, presiunea economică din cauza inflației și cerințele birocrației din ce în ce mai mari”. Gass: „Dacă o ajustare cuprinzătoare pentru inflație nu este implementată cât mai curând posibil, spitalele vor avea din ce în ce mai mult riscul de insolvență”.

Holetschek: închiderea este „regretabilă”

Ministrul Ministerului Sănătății Klaus Holetschek (CSU) a declarat că închiderea a fost „regretabilă”. Cu toate acestea, este esențial „ca îngrijirea acută a pacienților din regiunea cu spitalele din jur din Mühldorf și Wasserburg să fie în continuare asigurată. Și acesta este cazul”.

De asemenea, este clar că condițiile-cadru pentru spitale s-au schimbat independent de pandemia corona. Prin urmare, sunt necesare restructurari și noi oferte de aprovizionare. În plus, structurile de remunerare trebuie să permită o finanțare adecvată a clinicilor. Statul Liber militează pentru acest lucru la nivel federal.

Fuziune 2020 din cauza deficitului în milioane

Compania comună comună InnKlinikum Altötting și Mühldorf există din 2020; spitalele Altötting, Burghausen, Mühldorf și Haag au fost comasate. Din cauza unui deficit de milioane – pentru 2022 probabil va fi de aproape 20 de milioane de euro – fuziunea a fost finalizată pentru a reduce costurile și a elimina dublarea îngrijirilor medicale.

Casele mari din orașele districtuale Altötting și Mühldorf urmau să ofere cea mai mare parte a medicinii pentru pacienți internați, în timp ce cele două mai mici făceau oferte specializate. Haag are ca secții un neurocentru, o clinică de specialitate Parkinson și un centru de medicină geriatrică, dar nici o cameră de urgență și nici o unitate de terapie intensivă. Nu a rezultat nimic din implementarea rapidă a conceptului de fuziune. În primul val al pandemiei din 2020, Mühldorf a fost doar o clinică corona. Și Covid nu a mai lăsat niciodată societatea spitalicească din nou.

măsura „nicio alternativă”

Într-un comunicat de presă, InnKlinikum a informat marți dimineața că „se vor trage consecințe rapide din valul masiv de toamnă corona”: „Numărul tot mai mare de pacienți cu Covid și eșecurile tot mai mari ale Covid în rândul angajaților clinicii fac ca acest lucru să fie necesar în scurt timp. termen pentru a transfera o mare parte a angajaților clinicii Haag la Mühldorf pentru a menține îngrijirea de înaltă calitate a pacienților de acolo.”

Directorul medical al caselor Mühldorf și Haag, Dr. Wolfgang Richter descrie măsura ca „nu există alternativă”. În urmă cu două săptămâni, 40 de pacienți cu Covid trebuiau îngrijiți în rețeaua de clinici, marți erau 78. Iar Thomas Ewald, CEO al InnKlinikum, vorbește despre 110 angajați care nu au putut începe să lucreze luni din cauza corona; alți zece la sută din forța de muncă erau altfel bolnavi. În rețeaua de clinici lucrează aproximativ 2.800 de oameni.

Nu există opțiuni de transfer în alte locații

Deoarece InnKlinikum nu este singur cu aceste probleme, nu există opțiuni de transfer în alte locații. Și chiar și intervențiile planificate au trebuit să fie amânate din nou de săptămâna trecută, spune dr. Judecător. Cu toate acestea, el consideră că îngrijirea medicală a cetățenilor din districtul Mühldorf este sigură. Focalizarea tratamentului pentru pacienții în vârstă și pentru cei afectați de Parkinson ar fi, de asemenea, asigurată la locul Mühldorf. O echipă scheletă rămâne la Haag pentru a se ocupa de întreținerea clădirii și a sistemelor tehnice. dr Richter subliniază că acest transfer temporar are loc în strânsă coordonare cu angajații care lucrează în Haag.

Administratorul districtului Mühldorf, Max Heimerl, laudă forța de muncă de la Haga pentru că a completat pentru a treia oară golurile coronare din Mühldorf. Această recunoștință poate fi simțită și în rândul cetățenilor. Ei se luptă cu pandemia de doi ani și jumătate – ceea ce lipsește sunt cifrele adecvate de compensare de la guvernul federal. Locația din Haag nu este în pericol, există acord că trebuie făcută durabilă. Același lucru este valabil și pentru întreaga companie clinică: “Dorința de schimbare este o condiție prealabilă pentru ambele raioane. Aceasta este sarcina noastră, pe care o vom aborda intens și echilibrat în lunile următoare”, spune Heimerl.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu