Putin da răspuns la gluma liderilor G7

Vladimir Putin (69 de ani) a reacționat iritabil la glumele adresate lui de liderii G7 – și a făcut remarci disprețuitoare despre participanții la summit în timpul călătoriei sale în Turkmenistan.

Duminică, temperaturile ridicate de la Schloss Elmau (Bavaria) au provocat o discuție capricioasă: premierul britanic Boris Johnson (58 de ani) a întrebat grupul dacă jachetele trebuie scoase sau nu și a adăugat: „Toți trebuie să arătăm că suntem mai duri. decât Putin.”

Omologul său canadian, Justin Trudeau (50) a luat pasul abrupt, aplatizat printre altele: călare cu pieptul gol – trebuie să faci asta. Trudeau se referea la o fotografie binecunoscută a lui Putin într-o astfel de ipostază.

Batjocuri pe care se pare că Putin nu a vrut să le suporte. Adresându-se jurnaliştilor, el s-a lovit de liderii G7: „Nu ştiu cum au vrut să se dezbrace, deasupra sau sub talie. Cred că ar fi fost o priveliște dezgustătoare oricum.”

Pentru armonia dintre trup și suflet trebuie să faci sport, să nu bei prea mult alcool și să renunți la alte obiceiuri proaste, le-a instruit Putin șefilor de stat și de guvern din principalele țări democratice industrializate.

Pentru fanaticul sănătății Putin, căruia i-a plăcut întotdeauna să se prezinte poporului său cu pieptul gol, un lucru este cert: când vine vorba de fitness, este superior adversarilor săi politici.

Acuzații împotriva NATO, amenințări la adresa Finlandei și Suediei

Și Putin și-a îndoit verbal mușchii la întâlnirea la vârf a „Cincilor Caspic” (Rusia, Turkmenistan, Kazahstan, Azerbaidjan și Iran).

El a acuzat NATO de „ambiții imperiale” în legătură cu creșterea planificată a forței de desfășurare rapidă la peste 300.000 de soldați. Alianța militară încearcă să-și afirme „supremația” prin conflictul din Ucraina, a explicat Putin: „Ucraina și bunăstarea populației ucrainene nu sunt scopul Occidentului colectiv și al NATO, ci un mijloc de a-și apăra propriile interese. „

Rusia „nu are nicio problemă” cu planificarea aderării Finlandei și Suediei la NATO, a spus Putin. „Nu avem probleme cu Suedia și Finlanda, așa cum avem cu Ucraina.” Nu există „diferențe teritoriale” între cele două țări.

Dar el a amenințat că, dacă „contingentele militare și infrastructura militară ar fi desfășurate” în state, Rusia va fi obligată să răspundă în același mod, a adăugat Putin. Aderarea Finlandei și Suediei a fost lansată oficial la summitul NATO de la Madrid, miercuri.

Până la anexarea rusă a Peninsulei Crimeea, care aparține Ucrainei, în 2014, Rusia a participat la summiturile extinse ale G8.