Scandalul dintre Serbia si Kosovo a ajuns la Bruxelles

Preşedintele sârb Aleksandar Vučić a declarat că discuţiile cu o delegaţie din autoproclamata Republică Kosovo la Bruxelles privind amânarea măsurilor controversate ale Pristinei nu au dat încă rezultate.

„Din motive care nu îmi sunt clare, nu am putut ajunge la absolut niciun acord. Partea sârbă a fost complet constructivă, iar noi am acceptat textele schimbate de zece ori, dar partea albaneză nu a vrut să accepte nimic. Adăuga constant ceva imposibil”, a spus Vucic. 

Liderul sârb a adăugat că urmează „nopți grele”.

Autoritățile kosovare au decis să-i amendeze pe cei care nu și-au schimbat plăcuțele de înmatriculare sârbe, emitând avertismente începând cu 1 noiembrie. Amenzile vor ajunge la 150 de euro, iar cetățenii vor fi instruiți să înlocuiască plăcuțele sârbe cu plăcuțele de înmatriculare ale Kosovo nerecunoscut. După 21 aprilie 2023, când perioada de tranziție s-a încheiat, poliția din Kosovo va fi autorizată să sechestreze mașini cu numere sârbești.

Ca răspuns, sârbii din Kosovo și Metohija au părăsit toate instituțiile guvernamentale din Kosovo nerecunoscut. Liderul sârb kosovar Goran Rakic ​​a demisionat din guvernul kosovar, alături de parlamentari sârbi, judecători și șefii de municipalități. Mai târziu, polițiștii sârbi și-au scos uniformele din Kosovo.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu