Sfârșitul orei de vară depinde de UE

Desființarea schimbării orei a fost amânată astăzi în Consiliul de Miniștri. Deși există un proiect de regulament, mingea este acum în mâinile UE la Bruxelles.

Veți cumpăra biletul de 9 euro?
71 voturi · 71 răspunsuri

UE va decide eliminarea orei de vară

Când vine vorba de schimbarea orei, mingea este încă în mâinile Consiliului de Miniștri al UE, care a discutat ultima oară despre desființarea schimbării de oră de două ori pe an în iunie 2019. Miniștrii transporturilor sunt responsabili. În martie 2019, Parlamentul European a votat cu o mare majoritate pentru abolirea orei de vară până în 2021 – sau un an mai târziu dacă au existat dificultăți pentru piața internă. Cu toate acestea, majoritatea statelor membre trebuie să fie de acord cu acest lucru înainte ca acest lucru să devină realitate.

cetățeni UE pentru

Procesul de abolire a fost început printr-un sondaj online la nivelul UE. În acest sens, 84 la sută dintre participanți s-au pronunțat în favoarea încetării schimbării orei. Majoritatea au votat în 2018 pentru o perioadă de vară permanentă. Au fost primite 4,6 milioane de răspunsuri, dintre care trei milioane doar din Germania – un record, dar tot mai puțin de unu la sută din cetățenii UE.

Fus orar uniform de dorit

Comisia UE a propus apoi eliminarea schimbării dintre ora de vară și cea de iarnă din 2019. În schimb, statele ar trebui să poată decide singure dacă doresc să aibă permanent ora de vară sau de iarnă. Cu toate acestea, îngrijorările cu privire la acest plan au venit din multe țări, deoarece, printre altele, un fus orar uniform pare de dorit pentru economie, cel puțin în Europa Centrală. În caz contrar, diferențele de oră între state ar afecta și mai mult comerțul. Austria oficială preferă ora de vară permanentă ca oră standard. Cu toate acestea, nu în ultimul rând din cauza pandemiei corona, subiectul schimbării orei a trecut în plan secund în UE.

Ceasul se întoarce în martie

În întreaga UE, ceasul a fost întors în ultima duminică din martie – și înapoi din nou în ultima duminică din octombrie. Conform Legii de numărare a timpului, datele respective ale începutului și sfârșitului orei de vară urmează să fie stabilite pe plan intern prin ordonanță a Guvernului Federal. Ora de vară începe anul acesta pe 27 martie, la 2:00 a.m., ora Europei Centrale (CET) și se termină pe 30 octombrie, la ora 3:00 a.m., ora de vară a Europei Centrale (CEST).

Ora de vară a fost introdusă în Europa în 1973 cu ocazia crizei petrolului și cu scopul de a economisi energie. Odată cu diferența de timp, ar trebui să se câștige o oră de lumină pentru companii și gospodării. Franța a fost prima care a făcut acest lucru.

Austria a decis să-l introducă abia în 1979 din cauza unor probleme administrative și pentru că dorea armonizarea traficului cu Elveția și Germania. Aceste două țări nu au introdus ora de vară până în 1980. Cu toate acestea, ora de vară a existat deja în republica alpină în timpul Primului Război Mondial. În 1916 s-a aplicat monarhiei de la 1 mai până la 30 septembrie, dar apoi a fost întreruptă. O a doua încercare – nereușită – a fost făcută în anii 1940 până în 1948.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu