Transportatorul de colete nu mai sună?! Acestea sunt noile reguli DHL

Acum este oficial: din iulie 2021, transportatorii de colete de la DHL pot pur și simplu livra coletele fără contactul cu clientul. Dar … cine este răspunzător dacă acestea sunt furate? Răspunsul, ce se va schimba și cum poți decide împotriva lui, îl vei afla aici!

Aproximativ fiecare zecea persoană din Germania a semnat deja un „acord de depunere”. Deci, dați un loc – fie el pe scări sau în casa de gunoi – unde coletele pot fi lăsate atunci când nimeni nu este acasă. Acum, DHL dorește să permită angajaților săi să facă acest lucru, indiferent dacă clientul este sau nu acasă. Cu acord, bineînțeles. Noile reguli vor fi puse în aplicare începând cu 12 iulie 2021. În plus, Deutsche Post DHL Group prin intermediul revistei online „Paketda”:

“În viitor, vom livra un colet destinat dvs. direct la locația dvs. de depozitare – fără a încerca să îl predam personal la ușa din față.”

Dacă doriți să vi se livreze pachetul în siguranță, îl puteți specifica în scris, în aplicația DHL sau online. Puteți găsi formularul pentru acest lucru aici . În calitate de client înregistrat, puteți alege să sunați în orice moment – cu un click pe site-ul DHL. În caz contrar, dacă de exemplu o decizie scrisă împotriva acesteia, aveți până la mijlocul lunii iunie !

Pachetul este sigur?
Un scurt * Click * și aplicația DHL au notificat că pachetul se află în locația dorită. Din acel moment, DHL sau un alt furnizor de colete nu mai este responsabil în cazul în care se întâmplă ceva. Deci, dacă trebuie livrat ceva valoros sau dacă nu aveți prea multă încredere în împrejurimile dvs., ar putea fi util să optați pentru serviciul obișnuit de livrare.

De ce totul?
Pe de o parte, noua procedură are în mod natural părți pozitive pentru client, atunci când copilul doarme, de exemplu, nu este nevoie să sune la sonerie. Și următoarea situație este, de asemenea, eliminată: laptop echilibrat în mâna stângă, microfonul a trecut rapid la mut, în timp ce deschizi ușa cu mâna dreaptă și semnezi coletul.

În același timp , această metodă economisește mult timp pentru DHL și companii similare. În loc să trebuiască să aștepte în fața ușii din față pentru a suna la sonerie, deschide ușa și, dacă este necesar, semnează, totul merge foarte repede.

Economisirea de timp este deosebit de populară acum, deoarece volumul coletelor crește continuu, în special odată cu pandemia . În 2020, DHL a livrat cu 15% mai multe colete, iar Hermes chiar cu 30% mai mult decât înainte de Corona. Contactul limitat al clienților în timpul pandemiei corona este, de asemenea, o prioritate pentru noile linii directoare, pentru a proteja angajații și clienții.

Andrea Schmidt