Vaccinări COVID-19: Mai mult de două ori mai multe efecte secundare raportate decât în ​​ultimii 20 de ani

Riscul de deces de 45 de ori mai mare decât după vaccinările anterioare?

Vaccinări COVID-19: Mai mult de două ori, efecte secundare raportate decât în ​​ultimii 20 de ani

Niciodată până acum pacienții și medicii nu au raportat atât de multe efecte secundare și decese ca în timpul vaccinărilor COVID-19. Aceasta arată o comparație a datelor actuale cu cele din ultimii 21 de ani. Un tânăr de 15 ani este acum printre morții înregistrați până la sfârșitul lunii iulie.

Noile vaccinuri împotriva COVID-19 sunt complet sigure, dar scepticii sunt confuzi și nesociali. Guvernul federal repetă această mantră într-o buclă; Zi de zi, zi de zi, mass-media de vârf își informeaza cititorii, ascultătorii și telespectatorii – iar presiunea asupra celor care nu au fost vaccinați crește. Dar nu are nicio legătură cu realitatea. Baza de date a Institutului Paul Ehrlich (PEI), care este responsabil pentru vaccinuri, dezvăluie contrariul: niciodată nu s-au raportat atâtea efecte secundare, daune permanente și decese după vaccinări ca și cele patru vaccinuri COVID-19 aprobate provizoriu în Europa Uniunea (UE) companiile farmaceutice Pfizer / BioNTech, Moderna, AstraZeneca și Johnson & Johnson. PEI a înregistrat deja un deces în rândul tinerilor care urmează să fie vaccinați.

Mai mult de două ori rapoartele decât în ​​ultimii 21 de ani

În ultimele șapte luni, PEI a primit mai mult de două ori cazuri suspectate de efecte secundare și daune permanente numai pentru vaccinurile COVID-19 decât în ​​ultimii 21 de ani pentru toate vaccinurile combinate și de aproape trei ori mai multe decese în contextul imediat cu o vaccinare.

În ultimul său raport de siguranță, publicat pe 20 august, în special pentru vaccinul COVID-19 , PEI a înregistrat un total de 131.671 de rapoarte de reacții adverse suspectate între 27 decembrie 2020 și 31 iulie 2021. Potrivit PEI, au existat puține raportate în Germania în această perioadă de șapte luni 92,4 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 administrate. Același institut federal a înregistrat 54.488 de efecte secundare raportate pentru toate vaccinurile utilizate în perioada disproporționat mai lungă de la 1 ianuarie 2000 până la 31 decembrie 2020 – mai puțin de jumătate din vaccinurile COVID-19.

Potrivit Oficiului Federal de Statistică , medicii au administrat un total de 625,5 milioane de doze de vaccin numai între 2003 și 2019. Adunând cei patru ani lipsă, fiecare cu aproximativ 35 de milioane de doze administrate, se ajunge la aproximativ 750 de milioane de vaccinări de la începutul anului 2000 până la sfârșitul anului 2020. Aceasta sunt de aproximativ opt ori mai multe decât au fost administrate în primele șapte luni ale anului 2021 pentru dozele de COVID-19.

Riscul de deces de 45 de ori mai mare decât după vaccinările anterioare?

În plus, după șapte luni de vaccinări COVID-19, PEI enumeră aproape 1.900 de cazuri suspecte de daune permanente. În ultimii 21 de ani și toate vaccinurile luate împreună, au existat 917 astfel de leziuni suspectate. Există un decalaj și mai mare în numărul de decese după vaccinări: în timp ce PEI a înregistrat un total de 456 de decese după administrarea unui vaccin între 2000 și 2020, a raportat deja 1.254 de decese în cursul vaccinărilor COVID-19.

Pentru comparație: În perioada 2000-2020, Institutul Federal a înregistrat șase decese la zece milioane de doze de vaccin administrate. În perioada 27 decembrie 2020 – 31 iulie 2021, au existat 136 de decese la zece milioane de doze numai din vaccinurile COVID-19, adică la cinci milioane vaccinate din cauza administrării duble. Aceasta au fost de aproape 23 de ori mai multe decese raportate pe administrare de vaccin și de 45 de ori mai mult în raport cu persoanele vaccinate.

Insuficient înregistrat, insuficient investigat

Cu toate acestea, conform declarațiilor sale, PEI consideră că o legătură cauzală cu vaccinarea COVID-19 este „posibilă sau probabilă” „numai” în 48 de decese. Cu toate acestea, valoarea informativă a acestor afirmații este relativ slabă. După cum a criticat recent un patolog șef din Heidelberg , cei care au murit după vaccinare sunt mult prea rar autopsiați în Germania pentru a putea dovedi sau exclude deloc o legătură. Nu a fost diferit în anii anteriori. Prin urmare, cifrele pot fi comparate între ele pentru a estima creșterea riscului.

În urmă cu câteva luni, PEI i-a explicat autorului că clasifică decesele în funcție de probabilitatea statistică de deces, pe baza vârstei și a bolilor anterioare. Dacă, de exemplu, numărul de tromboze sau accidente vasculare cerebrale fatale raportate la nivel național nu crește semnificativ în cursul vaccinărilor, nu are loc un examen medical criminalistic – pe care PEI nu îl poate comanda singur. Autoritățile locale sunt responsabile pentru acest lucru, a spus acesta.

În plus, este de conceput faptul că statutul de vaccinare al pacienților din spitale este doar slab înregistrat. Din câte știe autorul, acest lucru nu a fost ordonat politic. Chiar dacă medicii sunt de fapt obligați să raporteze astfel de suspiciuni: dacă nu se solicită nimic, nu se știe nimic. În plus, mulți medici pot arăta puțin interes în raportarea incidentelor, nu doar din cauza lipsei de timp. Oricine este implicat în campaniile de vaccinare, poate chiar vaccinarea persoanelor grav bolnave, se poate teme de investigații. Deci, numerele exacte sunt în întuneric.

Ratele scăzute de raportare a efectelor secundare chiar înainte de Corona

De asemenea, trebuie remarcat faptul că studiile au arătat că reacțiile adverse suspectate ale medicamentelor sunt raportate doar foarte rar autorităților. Potrivit unui studiu reprezentativ al Medicura Digital Health publicat în mai 2019, medicii sau pacienții raportează mai puțin de 1% din astfel de cazuri suspecte.

Probabil, acest procent crește odată cu severitatea reacției. Un studiu din 1999 de exemplu, prevedea că rata de raportare este probabil aproximativ cinci la suta . Concluzia acestei analize: Prea mulți medici sunt „obosiți să raporteze”. Nu există niciun motiv plauzibil să presupunem că comportamentul de raportare al medicilor și al cetățenilor s-ar fi putut schimba semnificativ de la începutul campaniei de vaccinare COVID-19.

Pe baza acestor studii, numărul efectiv de efecte secundare minore ar fi putut depăși cu mult zece milioane. Presupunând că există de zece ori mai multe reacții grave decât cele raportate ca cazuri suspecte, numărul acestora ar trebui să fie acum de 140.000. Autoritățile clasifică efectele secundare drept grave, ce trebuie tratate într-o clinică sau pe termen lung, pot provoca daune permanente sau pot duce la deces.

Deja 113 reacții severe și o moarte în rândul adolescenților

O atenție specială trebuie acordată acum copiilor și tinerilor de la vârsta de doisprezece ani. Săptămâna trecută, Comisia permanentă de vaccinare (STIKO) de la Institutul Robert Koch (RKI) s-a întors brusc: după ce a rezistat presiunilor politice timp de săptămâni și a respins vaccinările pentru această grupă de vârstă din cauza beneficiilor insuficiente și a unui risc prea mare, acum apelează la a schimba situația datelor în special din SUA și modelarea cu varianta Delta mai contagioasă. În multe școli, echipele de vaccinare încearcă acum să convingă copiii de doisprezece ani să facă o injecție.

Cu toate acestea, chiar și după primele date referitoare la Germania, preocupările multor părinți nu par a fi nefondate. Potrivit celui mai recent raport săptămânal al RKI, proporția persoanelor vaccinate de două ori în grupul de vârstă 12-17 a fost de aproximativ 1,5% la mijlocul lunii august. Cu alte cuvinte, din puțin sub patru milioane de tineri de această vârstă, maximum 60.000 fuseseră vaccinați de două ori; până la 31 iulie, ultima dată de referință pentru înregistrarea efectelor secundare, era probabil și mai puțină.

Până atunci, PEI înregistrase un număr total de 731 de reacții adverse suspectate de vaccin în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani, inclusiv 116 grave. Acestea din urmă includ 24 de miocardite, 22 la băieți și două la fete. Toate trebuiau tratate într-o clinică. În plus, șapte fete au suferit șoc anafilactic care, dacă nu sunt tratate, pot duce rapid la moarte. În plus, trei băieți și trei fete au suferit convulsii și patru fete tromboză, dintre care una a dus la embolie pulmonară. Un băiat de 15 ani a murit la două zile după vaccinare; potrivit PEI, el era bolnav.

Deci, dacă toți copiii de doisprezece până la 17 ani din Republica Federală ar fi vaccinați în următoarele săptămâni, ați ajunge – extrapolând datele de înregistrare existente – până la aproximativ 1.500 de tineri cu miocardită (inflamație a mușchilor inimii), care este întotdeauna seriosa. Până la 450 de adolescenți ar putea experimenta șoc anafilactic. Ne putem aștepta, de asemenea, la 400 de tineri cu crize convulsive, până la 260 de tineri cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani care suferă de tromboză – și până la 65 de decese în această grupă de vârstă. Efectele secundare mai puțin frecvente nu sunt incluse aici. Și, după toate probabilitățile, este doar o chestiune de timp înainte ca vaccinurile să fie aprobate condiționat pentru copii chiar mai mici și crește și presiunea asupra acestora.

Când terapia ar putea fi mai dăunătoare decât boala

Pentru comparație: În ultimul său raport săptămânal din 19 august, RKI a raportat „23 de decese validate în rândul tinerilor sub 20 de ani” în legătură cu Corona pentru întreaga perioadă de aproape un an și jumătate pandemie. De asemenea, scrie: „În toate cele 16 cazuri cu informații despre acest lucru, se cunosc boli anterioare”.

Pe 19 august, conform registrului de terapie intensivă DIVI, nouă copii și adolescenți cu vârsta sub 18 ani au fost tratați în unități de terapie intensivă la nivel național. La cererea autorului, purtătorul de cuvânt al DIVI, Jochen Albrecht, a anunțat că asociația sa nu are date despre bolile copiilor. Potrivit lui Albrecht, nu se poate exclude faptul că pacienții vor fi tratați în terapie intensivă pentru alte reclamații și doar teste pozitive aleatorii. „Potrivit estimărilor, numărul pacienților care sunt în unități de terapie intensivă cu COVID-19 și nu din cauza cauzei este într-un interval extrem de scăzut”, a spus el vag.

Și aici se spune: Nu știi nimic exact. Ceea ce contează este un test PCR pozitiv. Așa a fost și în aprilie 2021. La acea vreme, o știre a trecut prin știri care probabil îi îngrijorau pe mulți părinți: în Clinica Hamburg Asklepios, copiii mici erau deja tratați pentru COVID-19, a spus acesta, citând un purtător de cuvânt al casei. Când autorul a întrebat, totuși, imaginile copiilor ventilați în agonie au fost rapid distruse: Potrivit vorbitorului, era vorba despre „o mână de copii” care erau mai predispuși să dea test pozitiv aleatoriu și erau de fapt în spital din cauza apendicitei, polipi sau hernii. Cu toate acestea, titlul a atins efectul dorit în acel moment: Frica.

In concluzie: ne putem teme, atât pentru copii, cât și pentru adulți, iar maxima medicală „primum non nocere” (la început nu dăunează), potrivit căreia o terapie nu trebuie să fie mai dăunătoare decât boala, pare să fi avut în epoca Corona – o dezvoltare îngrijorătoare.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu