Vezi ce se schimba de maine 1.Iulie? Vezi noutățile!

De la cardurile digitale de vaccinare la protecția mediului, iulie aduce multe schimbări. Ca să știți despre toate, vă vom informa aici!

In Bayern

Nu există nicio cerință de mască la școală
Nu numai în școlile elementare – ci și în școlile secundare – cerința de mască pe piață va fi abandonată din iulie. Cu toate acestea, pentru școlile secundare, acest lucru se aplică numai dacă incidența este sub 25 și, în general, pentru școlile primare. În plus , testele în școli urmează să fie mărite la trei ori pe săptămână .

Oră de închidere extinsă pentru industria de catering
Restaurantele pot tine deschis până la ora 01:00 . În plus, până la 10 persoane – indiferent din câte gospodării – li se mai permite să se întâlnească la o incidență sub 50.

Cultură și Sport
Evenimentele culturale și sportive pot crește porni activitatea: până la 1.500 de persoane pot fi acolo ca spectatori – inclusiv o cameră pentru 200 de persoane ce stau în picioare.

In toată Germania

Salariul minim crește
Se preconizează că salariul minim legal va crește la 10,45 euro până în 2022. În iulie crește pentru prima dată de la 9,50 euro la 9,60 euro.

Interdicție de plastic de unică folosință
Paie de plastic, tacâmuri, tampoane de bumbac, ambalaje – acestea sunt doar câteva dintre articolele din plastic de unică folosință care vor fi interzise în UE în iulie . Aceasta include, de asemenea, containere de luat cu spumă de poliester. Cu toate acestea, comerțul nu va fi afectat imediat, deoarece inițial nu va mai fi posibil să se producă . Din fericire, există deja o mulțime de opțiuni de hârtie și compostare.

Coletele DHL sunt parcate fără contactul clientului
În viitor, coletele DHL pot fi parcate în locurile convenite fără contactul clientului . Dar acest lucru nu este o necesitate și poate fi schimbat online prin contul DHL. Mai exact: soneria poate fi solicitată. Puteți găsi mai multe informații despre acest lucru în acest articol .

Noi reguli de comerț electronic
În iulie, vor intra în vigoare noi reguli pentru tranzacționarea transfrontalieră online. Daca trimite-ai un pachet ce avea o valoare mai mica de 22 € în afara Comunități Europene, atunci nu plăteai impozit. Începând cu 1.Iulie se plătește impozit pe prețul coletului.

Noi reguli corona

Card de vaccinare digital
Cardul de vaccinare digitală la nivelul UE va fi disponibil de la 1 iulie! Decizia a fost luată pe 14 iunie. Aceasta enumeră cine este complet vaccinat, dar testele și infecțiile supraviețuite trebuie, de asemenea, să fie identificate.

Relaxarea regulilor coroanei la locul de muncă
Obligația la birou de acasă nu mai este necesară. Angajatorii ar trebui să ofere în continuare cel puțin 2 teste pe săptămână și să efectueze planuri de igienă și măsuri de protecție împotriva infecțiilor . Deoarece „frâna de urgență” se epuizează , nu mai este o cerință obișnuită ca – acolo unde este posibil – oamenii să lucreze de acasă. Puteți găsi toate detaliile aici >>

Nu există priorități la centrele de vaccinare
În Bavaria și alte state federale, nu va mai fi respectată o ordine de prioritizare în viitor . Astfel, vaccinarea trebuie efectuată mai repede.

Andrea Schmidt