videoclipuri cu operațiuni de rutină ale poliției trebuie să pixese fețele

Filmarea operațiunilor de poliție este în general permisă. Dacă doriți să încărcați videoclipurile după aceea, de obicei trebuie să pixelați fețele ofițerilor. Dar există și excepții, precizează Curtea Regională Superioară din Köln.

Oricine filmează ofițerii de poliție în timpul operațiunilor de rutină și încarcă videoclipuri pe internet trebuie să-și pixeleze fețele. Tribunalul Regional Superior din Köln a confirmat o hotărâre a Tribunalului Regional din Bonn din iunie. YouTuberul acuzat trebuie acum să plătească o amendă de 70 de tarife zilnice la 40 de euro. Amenda totală de 2.800 de euro se datorează pentru încălcarea dreptului la propria imagine în Art Copyright Act. Polițiștii prezentați în videoclipuri au depus o plângere penală.

Polițiștii nu au aceeași protecție a drepturilor lor personale ca persoanele fizice, potrivit Tribunalului Regional Superior, dar drepturile personale predomină în operațiunile de rutină. De exemplu, nu este o reprezentare a unui eveniment istoric. Cele două videoclipuri în cauză au arătat o operațiune a poliției în contextul unui accident de circulație într-o paradă de nuntă oprită.

În ceea ce privește ambele cazuri, Tribunalul Regional din Bonn a declarat : „În general, videoclipul arată o operațiune de rutină a poliției în care nu pot fi văzute nici violența poliției, nici imagini spectaculoase ale unei anumite locații sau situații de accident. De asemenea, nu sunt reprezentate personalități publice cunoscute sau proeminente.”

Cu aceasta, instanța face și ea clar: în unele cazuri poate fi justificată publicarea videoclipurilor cu polițiști nepixelați, de exemplu atunci când au loc violențe ale poliției. Hotărârea menționează și demonstrații însoțitoare sau evenimente sportive ca exemplu.

MAMA- UNDE ESTI? – PETITIA CONTRA JUGENDAMT – ALATURA-TE SI SUSTINE

„Curiozitate și sete de senzație”

YouTuber-ul acuzat a fost creditat cu altceva ca dezavantaj: potrivit instanței, el nu și-a încărcat „videoclipurile, care erau destul de simple ca conținut”, pentru a satisface o revendicare publică de informații sau pentru a contribui la formarea unui opinie. „Mai degrabă, acuzatul – fără referire la un eveniment relevant din punct de vedere istoric – servește doar curiozitatea și senzaționalismul utilizatorilor săi”, spune hotărârea Bonn.

Mai presus de toate, a vrut să câștige bani cu videoclipurile, „prin care probabilitatea de a face bani crește cu cât videoclipurile sunt mai drastice sau mai dramatice”. Prin urmare, videoclipurile nu sunt protejate de libertatea presei, ci doar de libertatea de exprimare.

Cu toate acestea, hotărârea Tribunalului Regional din Bonn nu oprește filmările în sine. Practic, i se permite să facă acest lucru „atâta timp cât nu le perturbă sau chiar nu le împiedică procesele”. Tribunalul Regional Osnabrück a clarificat recent ceva similar : înregistrările de sunet și imagini ale unei operațiuni de poliție în spațiul public sunt în general permise, dar există limite pentru publicare.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu