Austria anulează Vaccinarea Obligatorie

Acum s-a rezolvat ceea ce mai mulți parlamentari au confirmat joi dimineață: cerința de vaccinare ar trebui să fie complet eliminată, așa cum au anunțat ministrul Sănătății Johannes Rauch (Verzii) și președintele clubului ÖVP, August Wöginger, la o conferință de presă de la ora 14:00.

Obligația de vaccinare corona s-a încheiat în sfârșit. Ministrul Sănătății Johannes Rauch (Verzii) și președintele clubului ÖVP August Wöginger au declarat joi că partidele de la guvernare au ajuns la un acord în acest sens.

Austria: caz de vaccinare corona obligatorie

Obligația de a vaccina a fost introdusă în diferite condiții, a spus Rauch. La acea vreme, Delta era varianta dominantă care asigura rate mari de spitalizare. „Unitățile de terapie intensivă erau la limita capacității”. El însuși a susținut și vaccinarea obligatorie la acea vreme, a subliniat ministrul. „Dar Omicron a schimbat regulile”.

Vaccinarea corona scade

Odată cu noua variantă, eficiența vaccinării împotriva infecțiilor a fost redusă. Potrivit lui Rauch, chiar și oamenii care sunt practic dispuși să fie vaccinați sunt acum mai greu de convins de necesitatea unei reîmprospătare. Wöginger s-a referit și la cursul mai blând al variantei omicron. Trebuie să te uiți și la reacția oamenilor: Dacă comanzi ceva de la stat cu obligație, la unii se va da comutatorul. „Odată cu vaccinarea obligatorie, nu am mai primit persoane care să fie vaccinate”.

Potrivit lui Wöginger, o moțiune de inițiativă va fi depusă astăzi în Consiliul Național. Ar trebui decis la începutul lunii iulie.