pexels-photo-15610895.jpeg
Photo by Mike Bird on Pexels.com

Acest lucru se schimbă acum pentru șoferii din Austria

În cadrul unui nou pas spre digitalizare, acum este posibilă și încărcarea certificatului de înmatriculare în aplicația “Digitales Amt”.

Ministrul de interne Gerhard Karner și secretarul de stat Florian Tursky au prezentat miercuri licența digitală. O etapă importantă în digitalizarea Austriei a fost stabilită în octombrie 2022, odată cu noua platformă “eAusweis” și permisul de conducere digital. De acum înainte, cetățenii pot prezenta certificatul de înmatriculare al mașinii și al altor autovehicule în mod simplu, sigur și digital pe smartphone-ul lor.

Acest lucru vă permite să dovediți poliției că vehiculul pe care îl utilizați este înregistrat în mod corespunzător în Austria. Alături de permisul de conducere digital și de dovada digitală a vârstei, acesta este următorul document de identitate digital din cadrul platformei “eAusweis”.

“Odată cu introducerea certificatului de înmatriculare digital, nu numai că am creat a treia carte de identitate digitală din Austria, dar am digitalizat și întregul sistem de control al traficului. Scopul meu este de a aduce administrația acolo unde se află oamenii, iar în lumea modernă de astăzi acesta este smartphone-ul”, spune Tursky.

Certificatul de înregistrare digitală este o altă formă digitală de dovadă disponibilă în prezent. “Orice persoană care are un vehicul înmatriculat pe numele său poate utiliza certificatul de înmatriculare digital, indiferent dacă are un card de cec sau un certificat de înmatriculare pe suport de hârtie. Împreună cu permisul de conducere digital, în viitor va fi necesar doar să aveți la dumneavoastră un smartphone pe teritoriul Austriei”, a adăugat el.

Ministrul de interne Karner a dat asigurări că vor fi garantate controale eficiente din partea poliției cu ajutorul smartphone-urilor corespunzătoare.

Pentru a încărca permisul digital în aplicația “eAusweise”, aplicația “Digitales Amt” trebuie să fie instalată pe același dispozitiv și un ID Austria trebuie să fie complet funcțional. Alte cerințe sunt o amprentă digitală sau o recunoaștere facială activată pe telefonul mobil și deținerea unui certificat de înmatriculare austriac valabil pe numele dumneavoastră.

Dacă sunt îndeplinite toate cerințele, certificatul de înregistrare poate fi încărcat în aplicația “eAusweise”. În cazul în care mai multe vehicule sunt înregistrate pe numele unei persoane, se încarcă datele pentru toate vehiculele. Participanții la un grup de proprietate de înmatriculare pot, de asemenea, să încarce datele de înmatriculare.

Vă rugăm să rețineți: Certificatul de înmatriculare digital este inițial valabil numai în Austria. Prin urmare, pentru călătoriile în străinătate, este în continuare recomandabil să aveți asupra dumneavoastră certificatul de înmatriculare în formă de carte de credit – același lucru este valabil și pentru permisul de conducere, desigur. Tursky a explicat anterior că Austria este în prezent singura țară care dispune de acest standard. Cu toate acestea, alte țări din UE vor trebui să urmeze exemplul până la sfârșitul anului 2025.

  • În Austria, șoferii își pot încărca acum certificatul de înmatriculare în mod digital în aplicația “Digitales Amt”, următorul document de identitate digital, alături de permisele de conducere și de dovada vârstei.
  • Scopul este de a aduce administrația pe smartphone și de a digitaliza controlul traficului
  • Certificatul digital de înmatriculare poate fi încărcat în aplicația “eAusweise” dacă sunt îndeplinite anumite cerințe și permite efectuarea unor controale eficiente de către poliție.
erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu