Vânzări la Pepco și Depot: închiderile de magazine afectează și Vorarlbergul

Pe lângă Interspar, Feldkirch are și o filială a magazinului de reduceri Pepco și a lanțului de accesorii pentru casă Depot. Cele două magazine, care se află chiar unul lângă celălalt, au un lucru în comun: se închid.

Din păcate, închiderile și falimentele devin din ce în ce mai frecvente în sectorul comerțului cu amănuntul. Două cazuri recente ilustrează acest lucru: Lanțul polonez de magazine de reduceri Pepco se retrage din Austria, iar magazinul de decorațiuni și accesorii pentru casă Depot își închide, de asemenea, filialele.

Potrivit presei, peste 600 de angajați din Austria sunt afectați de falimentul Pepco. Printre aceștia se numără și cei angajați în Feldkirch. Aceasta este singura sucursală din țară care a fost redeschisă abia în februarie 2023. Gigantul polonez de reduceri și-a cerut insolvența în februarie, cu datorii estimate la 72,1 milioane de euro, potrivit AKV. Magazinele urmează să “rămână deschise până la noi ordine”.

Angajații din Feldkirch au fost informați cu privire la închidere. Întregul magazin desfășoară în prezent campanii de reduceri, iar unele dintre rafturile din spatele magazinului sunt deja goale. “Comportamentul persistent, prudent și dificil al consumatorilor din Austria, inflația peste medie, costurile de exploatare ridicate și perspectivele macroeconomice în general negative au avut un impact negativ puternic asupra rezultatelor Pepco Austria”, se arată în comunicatul companiei.

Magazinul din Feldkirch va rămâne deschis deocamdată, după cum a explicat un ofițer de presă ca răspuns la o solicitare a VOL.AT. “Până la epuizarea mărfurilor”, precizează purtătorul de cuvânt. Nu există o dată pentru închidere. “Acest lucru depinde de administratorul judiciar”, a precizat compania. Angajații au fost înregistrați pentru disponibilizare la AMS, precizează ofițerul de presă.

Depozitul se confruntă în prezent cu un program de reorganizare. Între 10 și 15 sucursale vor fi închise în toată Austria. În Vorarlberg, există trei locații în Feldkirch, Bürs și Dornbirn. În Feldkirch, în timpul inspecției la fața locului de către VOL.AT, în vitrina magazinului erau deja afișate semne: “Totul redus. Mărfuri noi în fiecare zi”, scria pe ele. Și: “Ne închidem”. Este o rușine pentru magazin, au declarat clienții pentru VOL.AT. Ei nu au vrut să se arate în fața camerei de filmat. Dar un anunț din vitrina magazinului dă speranțe: “O nouă deschidere cu un nou concept”. Potrivit conducerii respective, totul va rămâne la fel în magazinul Zimbapark din Bürs și în magazinul Stadtmarkt din Dornbirn până la noi ordine, chiar dacă în fiecare dintre ele există campanii de reduceri.

O fotografie a unui cititor din sucursala Zimbapark, realizată vineri după-amiază, arată că există și semne care indică faptul că aceasta se va închide în curând.

Depot păstrează tăcerea în privința închiderii sau nu a magazinelor din Vorarlberg. “Mediul de piață este în prezent foarte dificil”, a declarat un purtător de cuvânt al grupului pentru VOL.AT, ca răspuns la o solicitare de informații. Acest lucru se resimte și în cadrul companiei Gries Deco, din care face parte Depot. “Ca și în anul precedent, și în acest an există o reticență vizibilă la cheltuieli. Din nefericire, ne confruntăm și noi cu o scădere a vânzărilor – la fel ca toți comercianții cu amănuntul”, explică purtătorul de cuvânt. “Ne confruntăm cu aceste provocări în fiecare zi și ne străduim să menținem compania viabilă din punct de vedere economic și, astfel, aptă pentru viitor. Cu toate acestea, în situația actuală, trebuie să luăm decizii orientate spre viitor.” În prezent, compania nu este în măsură să ofere detalii suplimentare cu privire la procesele în curs. Va fi interesant de văzut ce se va întâmpla în continuare cu Depot – în special în ceea ce privește noul concept al lanțului de accesorii pentru casă.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu