© LPD NÖ

160 de infracțiuni, pagube de 500.000 de euro: Poliția îi prinde pe regii spărgătorilor de locuințe

Banda a pătruns în Austria Inferioară și Viena timp de luni de zile. Trei români sunt în arest, iar șase suspecți sunt pe fugă.

O bandă de infractori care ar fi comis furturi de mașini și spargeri în Viena și în Austria Inferioară pe parcursul mai multor luni a fost adusă în fața justiției de către anchetatorii de la Biroul de Investigații Penale al landului Austria Inferioară.

Prejudiciul total este estimat la o jumătate de milion de euro. Grupul a fost acuzat de peste 160 de infracțiuni până în prezent.

Trei cetățeni români cu vârste de 21, 33 și 37 de ani au fost identificați și arestați ca fiind principalii autori de către ofițerii Biroului de Poliție Criminală din Austria Inferioară. Alți șase complici au fost denunțați și sunt încă în libertate.

© LPD NÖ

Din august 2023, departamentul de investigații criminale a desfășurat investigații intensive asupra unui grup de infractori încă necunoscut la acea vreme pentru numeroase spargeri, furturi de vehicule și spargeri de mașini de spălat și aspiratoare în Viena și în Austria Inferioară. Bandiții au fost parțial înregistrați de camerele de supraveghere video de la locul faptei și toți au comis infracțiunile folosind același modus operandi.

Vehiculele furate de grup au fost recuperate la Viena după comiterea infracțiunilor. Pentru lovituri, infractorii au îmbrăcat vestele de înaltă vizibilitate și cagulele furate de pe șantierele de construcții drept camuflaj. În cursul spargerilor de pe șantierele de construcții, în mai multe cazuri au fost furate vehicule pentru a transporta uneltele și utilajele furate.

Suspecții, în vârstă de 21 și 37 de ani, au spionat în prealabil șantierele de construcții și apoi au spart containerele, potrivit poliției. Uneltele și utilajele furate au fost vândute după spargeri.

Datorită unei cercetări meticuloase la locul faptei și a expertizei criminalistice, au fost obținute potriviri ADN, ceea ce a permis LKA să dea de urma suspecților. Cu ajutorul centrului de investigații criminalistice al Biroului de Poliție Criminalistică din Austria Inferioară, au putut fi stabilite numeroase legături între diferitele scene ale crimei.

© LPD NÖ

După mai multe zile de supraveghere de către LKA împreună cu Grupul de anchetă pentru combaterea infracțiunilor stradale (EGS), suspecții au fost observați intrând prin efracție pe un șantier de construcții din Viena-Liesing. Cei trei suspecți principali din grup au fost arestați la domiciliile lor din Viena cu sprijinul unității speciale WEGA și au fost duși la închisoarea St. Pölten. Potrivit poliției, bărbații au mărturisit pe larg.

  • 70 de spargeri în containere de șantier (dintre care 11 tentative)
  • 14 spargeri în spații de depozitare (dintre care 3 tentative)
  • 47 de spargeri de mașini de spălat și aspiratoare cu autoservire
  • 12 spargeri la diverse automate de vending (dintre care 3 tentative)
  • 4 furturi de vehicule
  • 7 spargeri de vehicule
  • 2 spargeri de locuințe
  • 1 infracțiune în temeiul Legii privind armele
  • 6 alte infracțiuni (furt de combustibil și utilizarea neautorizată a vehiculelor)
erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu