Unde chiar și copiii pot avea cinci genuri

Formularul din “sistemul de înscriere pe internet” pentru școlile secundare determină discuții în secțiunea “Gen”.

DESPRE ASTA ESTE VORBA:

  • Formularul de înregistrare oferă cinci opțiuni de gen pentru școlari
  • Părinții și politicienii reacționează diferit la informațiile de gen
  • Se confirmă corectitudinea juridică a opțiunilor Direcției Educației

“Ce sunt eu?” a fost numele unui popular program de întrebări și răspunsuri cu prezentatorul cult Robert Lembke. Acesta este un test mai standardizat despre carieră. “Am fost?” Decenii mai târziu, întrebarea de pe un formular de înregistrare banal era aceeași. Un chestionar pentru determinarea datelor personale în vederea admiterii absolvenților de școală primară la o școală secundară. Întrebarea “Ce sunt eu?” poate fi găsită la rubrica gen. Opțiunile de pe formularul de înscriere digital includ nu numai cele două categorii comune “bărbat” și “femeie”, ci și “divers”, “deschis”, “inter” și “n/a” (nicio informație). Și nu toată lumea gândește așa.

În Tirol, părinții au fost deja indignați de această listă de opțiuni. “De ce vrem să îi încurcăm pe copii cu astfel de lucruri?”, este plângerea unui grup de părinți și tutori.

Markus Juranek (64 de ani), avocat principal la Direcția de Educație din Vorarlberg, a confirmat corectitudinea juridică a opțiunilor de bifare a rubricii “gen”: “Cu ani în urmă, o persoană care se considera intersexuală a depus o plângere la Curtea Constituțională împotriva celor două opțiuni existente la acea vreme pe un formular similar și i s-a dat dreptate. De atunci încolo, diferitele opțiuni pentru informații privind sexul pe formularele oficiale sunt obligatorii. Inclusiv opțiunea de a nu indica nimic.”

Ceea ce a dus la resentimente în anumite cercuri din Tirol este în mare parte ignorat sau chiar acceptat în Vorarlberg. Cu toate acestea, Andrea Kerbleder, purtătoarea de cuvânt pentru educație din partea FPÖ, este indignată: “Dacă copiii de nouă sau zece ani trebuie să aleagă acum între șase variante de răspuns pentru informațiile privind sexul pe formularul de înscriere la școală, atunci acest lucru arată cât de departe a ajuns deja ideologia de gen.” Acest lucru nu mai este normal. Înțelegeți când părinții sunt nemulțumiți. “În calitate de mamă, sunt și eu clar împotriva acestor excese ideologice.

Reacția purtătorului de cuvânt al școlii ÖVP, Roland Frühstück, este sobră. “Conceperea chestionarului este o decizie a Curții Constituționale. Dar poate că ar fi fost posibil ca răspunsul să fie deschis, ca și în cazul celorlalte domenii.”

Comentariul purtătorului de cuvânt al școlii Neos, Johannes Gasser, este succint: “Ar trebui să ne investim energia în abordarea adevăratelor provocări cu care se confruntă școlile, în loc să ne angajăm în dezbateri ca aceasta.”

Nici Eva Hammerer, purtătoarea de cuvânt a Partidului Verde pentru educație, nu vrea să se ocupe cu adevărat de această problemă. “Dacă am avea aceleași oportunități educaționale pentru toți copiii din Austria, dacă am putea oferi mese sănătoase și la prețuri accesibile în școli, dacă am avea suficient personal de sprijin psihosocial, suficienți profesori și multe altele, atunci am putea filozofa pe această temă.”

Michael Tagger, președintele Asociației de stat a părinților, și-a exprimat înțelegerea față de designul formularului în secțiunea “Gen”. “Există două abordări ale acestei probleme: cea conservatoare, tradițională și cea contemporană. Există oameni care nu pot și nu vor să se definească în mod clar. Acest lucru poate fi valabil și pentru copii. Cred că, într-o epocă luminată, un astfel de subiect poate fi abordat și în școala primară.” Tagger dorește să sublinieze că aceasta este opinia sa personală și că nu vorbește în numele asociației de părinți.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu