Amazon crește prețurile în Austria cu 30 la sută

Șoc de preț acum și la Amazon din Austria: gigantul online crește prețul pentru abonamentul său Prime cu 30 la sută.

Nu este o dimineață frumoasă de marți pentru austriecii care folosesc serviciul Prime al gigantului online Amazon. Ați primit un e-mail care anunța o creștere a prețului. „Vă mulțumim că sunteți membru Prime. Vă vom contacta pentru a vă anunța despre o schimbare viitoare a abonamentului dvs. Prime”, se arată în document. Urmează un șoc de preț: din 15 decembrie 2022, taxa anuală pentru abonamentul Prime va crește de la 69 EUR la 89,90 EUR – o creștere de puțin peste 30 la sută!

Plătitorii lunari sunt acum brusc în trei cifre

Utilizatorii Amazon Prime au economisit anterior o mulțime de bani utilizând serviciul ca abonament anual. Taxa lunară costa 7,99 EUR – comparativ cu plata anuală de 69 EUR, plătitorii lunari plăteau 95,88 EUR pe an. Dar acum devine din ce în ce mai scump și pentru plătitorii lunari – pe viitor vor trebui să plătească sume de trei cifre pe parcursul anului, pentru că va crește și taxa lunară, de la 7,99 la 8,99 euro. Face 107,88 euro pe an. Curios: Creșterea anuală este semnificativ mai suculentă (20,90 euro) decât creșterea lunară (12 euro).

Amazon justifică creșterile cu „modificările generale și semnificative ale costurilor datorate inflației”. Acestea ar duce la o „creștere a costului serviciului Prime în țara dumneavoastră” și „se bazează pe circumstanțe externe pe care nu le putem influența”. Amazon oferă utilizatorilor posibilitatea de a-și anula gratuit abonamentul Prime în termen de 30 de zile de la primirea e-mailului, abonamentul expirând apoi cu perioada de plată curentă.

Dacă nu refuzi, vei plăti mai târziu prețuri mai mari

„Dacă nu vă opuneți acestei modificări, vom presupune că sunteți mulțumit de taxele de membru actualizate. Cu cele mai bune respect”, spune Amazon. Creșterea prețului fusese deja anunțată – acum aproximativ o lună Amazon și-a schimbat termenii și condițiile generale. În trecut, acesta era aproape întotdeauna un prevestitor că utilizatorii se vor confrunta în curând cu o creștere a taxelor.