Amenzi pentru conducerea unei mașini iarna: Zăpada poate fi foarte scumpă

Iarna, zăpada nu poate acoperi doar geamurile mașinii, ci poate acoperi și semnele de circulație și plăcuțele de înmatriculare.

Atunci poate deveni foarte scump pentru șoferi.

Zăpada și condițiile de iarnă nu numai că creează probleme șoferilor, dar pot costa și mulți bani. Pentru că oricine nu respectă unele reguli de iarnă trebuie să se aștepte la amenzi.

https://preprod.erichmocanu.tv/sondaje/sondaj-corona-sars-cov-2/

erichmocanuTV va prezinta cateva amenzi speciale pentru sezonul de Iarna!

  • Numărul de înmatriculare acoperit cu zăpadă sau ghiața = penalizare 5 euro
  • Parbrizul înghețat și doar o mica bucata este curățat = penalizare 10 euro
  • Conduci o mașină cu zăpada pe acoperiș-ul mașinii, te costa = 25 euro
  • Conducere a unei mașini ci cauciucuri de Vara = penalizare 60 euro
  • Depășirea limitei de viteza cu 25 km/h = 80 euro si punct

Mașina nu este complet curățată de zăpadă? Penalizare

Pe vreme înghețată, atât geamurile, cât și oglinzile exterioare ale mașinii trebuie să fie răzuite/curate. Potrivit clubului auto, este interzisă pornirea motorului. Oricine nu adera la acesta riscă o amendă de 80 de euro.

Vehiculele trebuie să fie complet curățate de zăpadă. Oricine nu respectă acest lucru trebuie să plătească. Daca parbrizul nu este complet corat, costa 10 euro.

Montați anvelopele de iarnă din timp!

De asemenea, anvelopele trebuie să fie potrivite pentru iarnă. Deoarece pe gheață, zăpadă alunecoasă, nămol, participarea la traficul rutier este permisă numai cu anvelope de iarnă adecvate. Oricine conduce cu cauciucuri de vară în ciuda înghețului și zăpezii riscă amenzi de până la 120 de euro. Pur și simplu conducerea cu cauciucuri greșite poate fi pedepsită cu 60 de euro.

Dacă ești implicat într-un accident, trebuie să plătești 120 de euro pentru cauciucuri greșite.

Costul plăcuței de înmatriculare și acoperișului acoperit cu zăpadă

Există și riscul de amenzi pentru șoferii care conduc cu o plăcuță de înmatriculare care este acoperita de zăpadă. Atunci se datorează cinci euro. Înainte de a pleca, nu trebuie doar să curățați zăpada și gheața de pe geamuri, ci și de pe plăcuța de înmatriculare.

Nu ar trebui să uiți nici plafonul mașinii. Conducerea cu un acoperiș acoperit cu zăpadă costă între 25 și 80 de euro.

Semnele rutiere acoperite de zăpadă: bine pentru nesocotire?

Dacă semnele de circulație sunt înzăpezite, dar încă sunt recunoscute după forma lor, acestea rămân valabile. Acest lucru poate fi încă văzut clar de la semnul de oprire octogonal sau de la semnul „cedați” (triunghi inversat).

Semnele de circulație rotunde, pe de altă parte, pot avea mai multe semnificații. Dacă este acoperită de zăpadă sau foarte murdară, nu se poate aștepta ca utilizatorii drumului să o respecte.

Dacă șoferii totusi primesc o amenda, aceștia trebuie să demonstreze, conform informațiilor, retroactiv că nu se vedea semnul. În cazul unei obiecții la amendă, trebuie depus un raport meteo, care este disponibil de la serviciul meteo contra cost.

Există însă și excepții: cei familiarizați cu zona și care cunosc vitezele prescrise local trebuie să le respecte chiar și fără un semn clar lizibil. De exemplu, cineva care este indicat pe drumul obișnuit spre muncă nu se poate baza pe indicatoare care sunt înzăpezite.

Nu se dau amenda mașinilor acoperita cu zăpadă si bonul de parcare sau discul nu se poate citi.

Totuși, dacă mașina este acoperită cu zăpadă în timp ce sunteți la cumpărături și permisele de parcare sau discurile de parcare plasate corect în spatele parbrizului nu mai sunt vizibile, conform ADAC sunt scutite de plata amenzii.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu